Comunicat de Presă

Federația Națională pentru Protecția Animalelor

(FNPA)

Decizia unanimă a parlamentarilor, luată în 2007, prin care anumite acțiuni asupra animalelor au fost definite ca și cruzimi, iar actele de cruzime au devenit infracțiuni, prin care au stopat uciderea în masa a câinilor comunitari, a fost și acum susținută, atat de vechii cât și de noii parlamentari ai prezentei legislaturi, condamnând astfel intenția și insistența neînțeleasă a unui coleg, senator Iulian Urban, de a ne întoarce la barbarie.

Inițiativa sen. Iulian Urban de abrogare a legii nr. 9/2008 (ce modifică și completează legea 205/2004 de protecție a animalelor) tocmai a fost RESPINSĂ DEFINITIV de Camera Deputaților (Cameră decizională). 258 de deputați din 277 prezenți au votat pentru respingere.

Proiectul legislativ fusese respins de Senat la sfârșitul anului trecut, iar Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic (comisia unde este blocat proiectul susținut de noi, proiect de gestionare prin sterilizare a câinilor comunitari) din cadrul Camerei Deputaților a dat de asemenea raport de respingere în 30 august.

Vicepreședinte,

CARMEN ARSENE

tel. 0744156133

fax. 0348 410623

email: cmarsene@yahoo.com, fnpa@mail.com

Share
No comments currently exist for this post.
Leave a Reply: