Comunicat de Presă

În data de 3 octombrie, în 40 de țări (în cel puțin 150 de orașe) din întreaga lume s-a desfășurat o acțiune internațională de lobby pentru protecția animalelor intitulată “STRICTER LAWS AGAINST ANIMAL ABUSE” („Legi mai stricte împotriva abuzului față de animale”).
Evenimentul a marcat Ziua Internaționala a Animalelor sărbătorită pe 4 octombrie și a urmărit să atragă atenția asupra faptului că în multe țări, legislația de protecție a animalelor lipsește cu desăvârșire, este prea permisivă și/sau nu este respectată.
Federația Națională pentru Protecția Animalelor prin reprezentanți Feher Codruț și Dumitriu Claudiu, îmreună cu mai mulți iubitori ai animalelor, Ioana Secărea de la……precum și un grup de elevi de la Colegiile natțonale Andrei Șaguna ș i Dr. Ioan Meșotă s-au implicat în organizarea acestui eveniment în Brașov. În acest scop, duminică între orele 13 și 17 , pe strada Republicii (în dreptul Regionalei CFR) a fost amplasat un stand de informare-dialog cu privire la cruzimile și abuzurile față de animale (cu bannere flyere) unde brașovenii au fost invitați să-și scrie părerea despre felul în care sunt tratate animalele, să propună idei de îmbunătățire a legislației și să semneze o petiție special creată în acest sens care va fi trimisă guvernelor din toată lumea pentru a cere adoptarea unor legi mai severe (și/sau respectarea celor existente) împotriva abuzurilor față de animale.
În 4 ore s-au strîns aproape 400 de semnături, numeroși oameni arătându-și interesul pentru acțiune.

Dumitriu Claudiu-reprezentant FNPA
Feher Codruț-reprezentant FNPA

Share
No comments currently exist for this post.
Leave a Reply: