Circul Safari și presa sau pâine pentru presă și circ pentru popor

Circul Safari a mai rămas o săptămână în Brașov (22-29 noiembrie) apelul nostru la boicot căzând ca nuca-n perete peste apetitul circăresc al câtorva mii de brașoveni care s-au  călcat pe bombeuri pt. a behăi de încântare la vederea unui elefant care stă în cap.

Amintindu-ne spusele lui Platon conform cărora “poporul e un animal mare și blând pe care nu trebuie să-l mângâi în răspăr” (și completatându-le cu concluzia…că poporul amator de circuri cu elefanți, tigrii etc e doar un “animal mare și frustrat care nutrește în subconștient dorința narcisistă ca toate celelalte animale să-i semene” adică să stea în cap, să meargă pe bicicletă și să rânjească prostește) și constatând ca obrazul dsv-iștilor și-al polițiștilor pe care i-am sesizat e mult mai gros decât asfaltul turnat de Scripcaru pe ocolitoare, am apelat la veșnic adormitul câine de pază al democrației brașovene: PRESA. Credeți ca “ziariștii” brașoveni au sărit în sus de indignare și-au purces la expunerea ilegalităților circarilor și/sau a nesimțirii autorităților?! Nici vorbă! Oamenii au dat din colț în colț pentru ca mai toți aveau contracte de publicitate cu Circul Safari și nu puteau să sifoneze ceva ce “neteziseră” și “periaseră” cu mare grijă.

Dând un search pe google am descoperit câteva  din articolele astea publicitare cu iz de prostie, prosteală și prostituție. În loc să ne informeze că circarii încalcă grosolan legea de protecție, tinând animalele în cuști minuscule, supunându-le la eforturi inutile sau provocându-le suferințe fizice și psihice etc, ziariștii noștri cu vocație de precupeți ne anunță euforici că “putem vedea doi elefanți care stau în cap de dragul de a-și distra publicul” (realitatea este, exact ca-ntr-un banc de la Radio Erevan, ca animalele NU “stau în cap de dragul de a-și distra publicul” ci “jurnaliștii” care secretă asemenea bazaconii își pun principiile deontologice să stea în cap “de dragul” de a încasa o mâna de bănuți  murdari și nemunciți).

Concluzia e tristă: din cei 5 protagoniști umanoizi ai scenariului ăstuia tragic-comic, adică noi, autoritațile, circarii, presa și “boborul” iubitor de dresuri și dresori, ultimii patru își bat joc pur și simplu de animale! Ce șanse mai putem avea când raportul de forțe e atât de disproporționat?… Nu știm. Dar de făcut trebuie să facem ceva. De pildă, “boborului” circaro-fil putem să-i scădem nota la purtare, să-i batem obrazul și să încercpm să-l educăm, ziariștilor putem să le tragem câteva scatoalce din tastatură peste neuronul responsabil cu bunul simț iar circarilor, polițiștilor și dsv-iștilor pasivi și decorativi ca niște garguie de ghips le putem face face niște fundițe din denunțuri /plângeri penale .
P.S. Am fost și noi la circ să vedem cu ochii noștri grozăvia și să adunăm dovezi pentru plângerile penale. Am văzut, am filmat, am fotografiat și evident, ni s-a facut silă.

La ora când scriu aceste rânduri, avem confirmarea că, în sfârșit, autoritățile au reacționat la purcoiul nostru de sesizări. Bineînțeles că nu cum era firesc să reacționeze dar asta nu-i o noutate.

Astfel, comandantul secției 2 de Poliție Brașov, Popa Mircea s-a interesat pe la Federație dacă noi suntem cu adevărat reprezentanți ai acesteia (deși știa foarte bine că suntem de la Enache Dorin Valter care încercase aceeași manevră diversionistă în vară) și dacă sântem, ce calificare avem pentru a constata ce poate constata și-un elev de clasa a III-a care s-a uitat 10 minute pe Animal Planet, și anume că un tigru ținut într-o cușcă de 9-10 metri pătrați e un tigru chinuit sau că un hipopotam nu se poate scufunda în apă dintr-o anvelopa de tractor.

Enache Dorin Valter (directorul DSVSA Brasov) a convocat “celula de criză” (alcătuită din Vladila Constantin, Borza Traian, Pucheanu George și alți membrii mai puțin marcanți ai compartimentului de “protecție și bunăstare a hingherilor și circarilor” din cadrul DSVSA Brasov și, furios că de fiecare dată când aude de noi, (stacojiu la față precum clovnii de la circurile pe care le tot scoate basma curată), a cerut redactarea unei rezoluții troglodite, de cel mult trei rânduri, într-o armonioasă limbă de lemn. Ceva de genul: “animalele se află de zeci de ani în serviciu și execută numerele de dresură din placere”; … “tigrii s-au născut în captivitate, într-o cușcă de trei ori mai mică decât cea în care îi țin cei de la Safari”;… “statul în cap le face bine elefanților pentru că astfel beneficiază de o mai bună irigare sanguină a trompelor”…

circ safari-monitorul expres

circ safari buna ziua brasov

www.inoras.ro

circ safari la cluj

circ safari evenimentul zilei

Share
One Response to "Circul Safari și presa sau pâine pentru presă și circ pentru popor"
  • Kaitlyn Meratunsi 13/12/2011 at 11:59 pm

    Iar noi in situatia asta, ce avem de facut Nu putem astepta sa se intimple asa ceva, luptam impreuna cu Silviu, are nevoie de inca o sansa, e dreptul nostru la o a doua opinie din partea unui medic.

Leave a Reply: