Mircea popa, Politistul pasionat de hingherit si circarit ne-a ciuruit! (Din ciclul €œDusmanii o duc bine€)

Sub titlul din paranteză, inaugurăm o noua rubrică pe care n-am fi dorit s-o inaugurăm. Dar, din păcate, viața bate maneaua iar €dușmanii€ în loc s-o ducă prost, o duc din ce în ce mai bine. Primul €œinvitat€ în această rubrică este Comisarul Mircea Popa. Până de curând, Mircea Popa a fost șeful secției 2 de Poliție Brașov, postura din care ne-a tras o grămadă de țepe nouă și animalelor pe care încercăm să le apărăm. La nici o lună de la ultimul sabotaj, ca-ntr-un scenariu de Hitchcock, comisarul nostru a prins aripi și-a zburătăcit fără somație, în plan vertical, făcându-și cuib tocmai pe acoperișul Poliției Municipiului (de unde ne poate da mult mai ușor cu tifla).
Mircea Popa în basmele locale
Pentru cine vrea să afle ceva despre Mircea Popa, noul șef al Poliției Municipiului Brașov, scrijeliturile din presa locală nu sunt deloc edificatoare. De pildă, articolașul din €œ”Adevărul” intitulat €œMircea Popa polițistul pasionat de schi, muzică și teatru€ te poartă în cerc printr-o pădure de bozii în speranța că vei ameți și nu vei mai deosebi realitatea de ficțiune (citez): “Comisarul, inginer de meserie, este foarte implicat în munca sa, vorbește trei limbi străƒine… Din 1995, de când a îmbrățișat cariera de om al legii, Mircea Popa s-a dedicat total muncii sale. Mircea Popa conduce Secția 2 Poliție, unde s-a implicat foarte mult în renovarea sediului pentru a creea o atmosferムplăƒcutムatât pentru colegii săƒi cât șŸi pentru brașŸovenii care intrムîn Secția de Poliție. Ύn timpul liber, Mircea Popa revine la marea sa dragoste, schiul. Pe lângムsport, polițistul este îndrăƒgostit de teatru șŸi muzică…”Am intrat în Poliție convins cムlucrurile sunt ordonate șŸi legile sunt profesioniste. Poliția înseamnムordine, exactitate șŸi finalitate”, spune comisarul Mircea Popa…”€
Adevăratul Mircea Popa
Daca personajul împăiat, €œimplicat€, €œdedicat€, €îœmbrățișat€, prestator de amenajări interioare, ușor prostănac și schior pe care presa brașoveană îl prezintă în mod eronat ca fiind Mircea Popa, v-a plictisit de moarte, trebuie să știți că adevăratul Mircea Popa e un personaj viu și suculent. Un polițist viclean, alunecos ca un țipar, oportunist ca un nomenclaturist și, pe alocuri, mincinos ca Pinocchio. Pe langa muzica anilor €™60 și teatrul de păpuși, Mircea Popa
cel real este un admirator al spectacolelor agreabile oferite de hingherii care omoară câini și de circarii care pun elefanții să stea în cap. Mircea Popa cel autentic urmează conștiincios cursul €œde răspunsuri/rezoluții perfide și troglodite€ inițiat de Enache Dorin Valter (directorul DSV Brasov), curs absolut necesar oricărui funcționar public care vrea să scape cat mai repede de cetățenii insistenți care-i cer să aplice legea. Și, poate cel mai important în economia ascensiunii sale de €œom-ghiulea€, Mircea Popa din viața de zi cu zi €œa imbrațișat cariera€ de pitic de verandă al scripcarilor, gaborilor și bărbuleștilor, pe lângă care s-a tot fâțâit în calitate de €œbăgător de seamă oficial€ al Poliției.
€œ
Cârtița€
Pentru că vorbim de animale, e bine de știut că veritabilul Mircea Popa preferă cârtița, hârciogul, șocatele (în general orice animal care poate scârma cotloane de comunicare subversivă între €œinstituțiile statului€) în mod special Cârtița, pentru că adoră sa facă pe œcârtița€, pe agentul dublu, să stea de șase€ și să dea semnalul de €ușscheal〝, unor posibili infractori. Rolul care l-a consacrat definitiv, rolul carierei lui Mircea Popa, este chiar cel de €cârtiț〝, de agent acoperit și acoperitor. In 23 iunie 2009, Popa Mircea a fost trimis de comandantul IPJ, să participe la o acțiune (un flagrant ad-hoc) prin care incercam să-i surprindem pe hingheri în timp ce omorau câini. Comisarul nostru s-a €œimplicat total€ și dând dovadă de €œordine, exactitate șŸi finalitate” și-a sunat imediat fârtatele hingher căruia i-a transmis să amâne execuția și să spele putina pentru că e €œpandit〝.
€œCurățătorul
In 25 iunie 2009, atunci când i-am prins pe hingheri omorând câini, Mircea Popa s-a €œimplicat€ din nou, cu trup și suflet, trimițând pe post de anchetatori, niște indivizi cu mopuri și lavete care au €œcurățat€ aproape toate urmele omorului și au pus de-o mândrețe de mușamalizare (cu mult mai profesionistă decât €œlegile profesioniste€ din lozincile Comisarului). De atunci încoace, œdedicat total muncii sale de a sabota munca noastră, Comisarul Popa nu a ratat nicio ocazie de a ne arăta că Legea privind protecția animalelor e făcută special pentru a fi încălcată de el și de trepădușii din subordine pe care i-a îndoctrinat cu zel și spor.
Și pentru că toate acestea trebuiau €œsă rezoneze€ undeva, în €œmarea schemă a lucrurilor€, Mircea Popa s-a pomenit (ca din întamplare) catapultat la șefia poliției Brașovene. Probabil că la aflarea veștii hingherii lui Bărbulescu au încins o horă, au făcut un grătar cu carnații expirați primiți de la Metro și-au tras în aer o salvă de ketamină, cu armele cu tranchilizant pe care le folosesc ilegal.
P.S. (Ne cerem scuze pentru că am întârziat, dar promitem că în curând îl vom răsplăti pe milțtianul nostru cu plângerile/denunțurile penale care i se cuvin).
Share
2 Responses to "Mircea popa, Politistul pasionat de hingherit si circarit ne-a ciuruit! (Din ciclul €œDusmanii o duc bine€)"
  • Hayden Noteralda 26/12/2011 at 10:51 am

    Iscru , Mihai Cimpoi , Chisinau , Teofil Răchiƣeanu , Mircea Popa , Nicolae Grigore MărăƟanu , C.

  • Jada Kuranetu 26/12/2011 at 12:51 pm

    Iscru , Mihai Cimpoi , Chisinau , Teofil Răchiƣeanu , Mircea Popa , Nicolae Grigore MărăƟanu , C.

Leave a Reply: