Fratia eutanasiei. PDL-ul, cainii si tampenia care ne ia cu asalt.

Dupa ce-a rumegat luni de zile tema omorarii cainilor, PDL-ul s-a hotarat in sfarsit s-o inghita si s-o-ndese-n definitiv in cocolosul electoral care-i umple site-ul si stomacul. Prin urmare, Partidul a declarat oficial razboi O.N.G.-urilor si-a deschis doua noi “fronturi”, (pe langa cel din Camera Deputatilor) –unul pe blogul organizatiei de Bucuresti unde a trantit trei postari belicoase si-un sondaj si cel de-al doilea, pe strazile Bucurestiului, unde-a plantat corturi si afise, de sub care lanseaza fluturasi neghiobi si strange semnaturi, pacalind lumea. Din pacate, pentru partida eutanasiacilor, rezultatele sondajului postat pe propriul site (pe care administratorul l-a si scos , probabil ca sa-l falsifice), sunt catastrofale, (63% din votanti optand pentru sterilizare si doar 36% preferand eutanasia) semnaturile on line pro-eutanasie (http://www.petitieonline.ro/petitie/02583049/promo) au atins fabulosul numar de “104” (din iunie 2009 si pana azi), iar campania virtuala “Bucurestiul fara Maidanezi” (http://pdlbucuresti.ro/bucurestiul-fara-maidanezi;http://pdlbucuresti.ro/mituri-ce-trebuie; http://pdlbucuresti.ro/stituatia-din-bucuresti) nu e decat un ghiveci de nerozii, lozinci perverse si minciuni ordinare. Avand in vedere toate astea, se pare ca singurele sanse ale Partidul sunt: intarirea credintei impartitorilor de fluturasi in ineptiile din fluturasii pe care-i impart; inmultirea corturilor, afiselor si listelor de semnaturi (pentru a crea un efect de tipul “Satele lui Potemkin”); recrutarea a cel putin 2000 de “voluntari” care sa se muste unii pe altii si sa se prezinte la Matei Bals, declarand ca au fost muscati de maidanezi si evident, producerea unui scurtcircuit masiv in creierele cu care comunica urechile si ochii in care PDL-ul isi picura mesajul otravit : 

 1. http://pdlbucuresti.ro/bucurestiul-fara-maidanezi


Cine acceseaza postarea de mai sus e izbit in figura de-un iz irespirabil de prostie ipocrita. Cica (citez):“Legea maidanezilor propusã de PDL” ar fi “soluþia împotriva incapacitãþii de decizie a primarilor ºi a consiliilor locale: nu vor mai putea da vina pe cadrul legislativ pentru rezolvarea problemei – soluþia va fi în mâinile lor.  Practic, iniþiativa PDL va obliga administraþiile locale sã ia o decizie cu maidanezii: fie îi eutanasiazã, fie îi aduc în adãposturi special amenajate. Legea nu favorizeazã o variantã în favoarea alteia.”

In primul si in primul rand, cum dracu sa rezolvi “incapacitatea de decizie a primarilor” printr-o lege care ii pune pe primari astia “indecisi” sa faca exact ceea ce recunosti ca nu sunt in stare sa faca: sa ia o decizie (mai ales ca “incapacitatea lor de decizie” s-a manifestat cand nici macar nu trebuiau sa decida ceva ci doar sa execute ce prevedea legea)?! De unde ideea asta stupida ca intr-un executant prost se ascunde un decident bun si ca-n decidentul asta bun (ascuns in burta executantului prost) se ascunde un alt executant desavarsit, de asta data?

In al doilea rand, legea nu prevede, ca metode de gestionare numai eutanasierea si incarcerarea ci si sterilizarea/returnarea, (de care Partidul uita cu consecventa pt. ca oricum stie ca baietii pt. care a scos legisoara asta se vor abona la “metoda” hacuirii) ;

In al treilea rand, este evident ca Legea croita dupa chipul lui Atanasoie si asemanarea celor 40 de hingheri pdl-isti, nu e nicidecum impartiala fata de metodele de gestionare ci favorizeaza fara jena eutanasia sau incarcerarea, care inseamna tot omorare. (Atat art. 7, alin. (1), art.Art. 132 , dar si o prevedere din Anexa saboteaza la greu sterilizarea/returnarea).

 1. http://pdlbucuresti.ro/mituri-ce-trebuie

In postarea asta, PDL-ul scoate din burta cateva asa-zise “mituri” si le inventeaza o paternitate USL-isto-mediatico-O.N.G.-ista pt. a le darama relaxat, ca pe niste popice, dupa o bine cunoscuta reteta de manipulare. Daca urmarim indeaproape bambiliciul asta “mito-cainesc-pedelesc” constatam ca:

ONG-urile n-au sustinut faptul ca “legea prevede obligativitatea eutanasierii tuturor maidanezilor” ci ca “legea da posibilitatea omorarii in trei zile a tuturor cainilor capturati, cu sau fara stapan, identificati sau neidentificati” iar legea face exact ce sustin ONG-urile, adica “permite eutanasierea in trei zile a tuturor cainilor capturati, identificati sau nu, care sunt bolnavi grav, incurabili, irecuperabili, agresivi si periculosi ( in cf. cu definitiile din lege, cainii cu detinator, identificati sunt considerati caini fara stapan iar orice caine capturat poate fi considerat bolnav grav, incurabil, irecuperabil, agresiv” pt. ca animalele care nu sunt “clinic sanatoase sau care au afectiuni ce nu sunt usor tratabile” nu sunt considerate “recuperabile” –art. . 137).

Pe urma, desi noi n-am sustinut ca “legea impune eutanasia cainilor sanatosi” ci ca o permite, in esenta aceasta “nuantare” nu schimba mare lucru pt. ca teoretic, toti primarii pot adopta solutia eutanasierii. Perversiunea consta insa in faptul ca “legiuitorul” se poate spala pe maini in fata societatii civile, fara sa atinga cu un deget interesul clientelei din teritoriu;

N-am zis ca legea “nu da posibilitatea adoptiei cainilor sanatosi” ci ca adoptiile sunt sabotate si obstructionate ceea e perfect adevarat pt. ca pe langa taxa de adoptie, omul trebuie sa vina cu un vraf de harte (“dovada spatiului” si a “resurselor materiale”) sa aiba acordul vecinilor si sa semneze o declaratie- angajament tembela prin care trebuie sa se lase monitorizat de hingheri mai ceva ca un infractor eliberat conditionat.

ONG-urile n-au sustinut ca animalele vor “fi impuscate”. (Nimeni nu-i atat de tampit sa sustina asta). Am spus insa ca animalele nu vor fi omorate prin eutanasiere, (asa cum s-a intamplat pana acum) ci vor fi omorate fara anestezie, cu doze prea mici de substanta letala, cu ranga, prin infometare/lipsa de tratament medical, prin injectarea de benzina sau alte mizerii. Faptul ca PDL-ul neaga realitatile astea din simplul motiv ca legea le interzice e grotesc, hilar, insultator pt. sutele oameni care-au luat contact cu ele si de-a dreptul umilitor pentru “deontologia” hinghereasca (pt. care omorarea unui caine prin eutanasiere cf. legii e un fenomen la fel de rar ca o ninsoare in luna august).

Evident ca nu ne-am plans nici ca legea da posibilitatea lasarii pe strada a cainilor adoptati (numai cineva certat serios cu logica ar putea sustine ca o lege care stranguleaza adoptiile ar putea sa permita in acelasi timp poporului sa adopte caini cu duzina si sa le dea drumul pe strada). Ceea ce am afirmat noi, dar partidul n-a inteles pt. ca avea urechea in talpa, a fost ca iubitorii de animale din orasele care opteaza pt. eutanasie, vor lua cainii din strada (inainte ca acestia sa fie capturati de hingheri si eventual identificati) si-i vor transporta in zona localitatilor care vor merge pe metoda sterilizarii.

Tot din urechea din talpa si-a extras pdl-ul si penultimul “mit”, pt. ca nimeni nu s-a plans ca legea ar descuraja cresterea valorii chinologice a cainilor din Romania (e ultimul lucru la care ne gandeam). Din contra am protestat pe de o parte pt. ca legea obliga detinatorii sa-si castreze cainii (fapt abuziv) si pe de alta parte pt. ca e discriminatorie, impunand aceasta obligatie numai detinatorilor de caini de rasa comuna (mai putin de 30% din totalul cainilor din Romania);

Master-piece-ul demolarii de “mituri” vine insa chiar la urma. Cica ONG-urile ar sustine “ca maidanezii nu vor fi nici omorati, nici sterilizati ci doar mutati in alta parte, iar banii decontati fictiv”, fapt neadevarat (zice PDL-ul) pt. ca tuturor maidanezilor le vor fi implantate cipuri si se va sti cu precizie daca un maidanez a fost eutanasiat/sterilizat”. Trecem usor peste faptul ca niciun ONG n-a sustinut ca nu se vor mai omora caini ( daca ar fi sustinut asta ar fi recunoscut implicit ca afacerii “maidanezul” ii lipseste tocmai elementul care-o face atat de detestabila, si anume abjectia) ci ca numarul cainilor “eutanasiati” va fi umflat de hingheri cu cel putin 20%. Si-ajungem la “argumentulde un cretinism abisal cf. caruia, “se va sti cati caini si ce caini au fost omorati pt. ca acestia vor fi microcipati” (Parca ii si vad pe zelosii inspectori sanitar-veterinari scobind cu niste bete prin cenusa din cuptoarele Protanului pt. a recupera microcipurile cainilor arsi si a le verifica!). Practic “argumentul” asta nu e doar o insulta la adresa inteligentei oricarei creaturi dotate cu sistem nervos central ci mai mult, o injuratura la adresa “expertizei” oricarui hingher dotat cu o vechime in munca de cel putin un an. Sincer, daca as fi hingher, as protesta solemn impotriva insinuarii PDL-iste ca sunt atat de tampit si de “incompetent” incat n-as putea sa microcipez, sa omor si sa incinerez fictiv niste caini! As face si greva foamei in fata sediului PDL, pt. ca nimic n-ar fi mai simplu decat sa trec in registru 100 de caini intrati fictiv in adapost, sa-i “declar” agresivi, bolnavi incurabil, grav, irecuperabil etc., “sa-i eutanasiez”, sa-i “trimit” la prietenii de la Protan alaturi de alti 100 omorati in realitate, sa citesc 100 de microcipuri, sa le trec in registru dupa care sa le distrug si astfel sa decontez fictiv niscai banuti.

 1. http://pdlbucuresti.ro/stituatia-din-bucuresti)

Aici e mai simplu sa greblam, pt. ca neroziile sunt insirate la rand precum vrejurile de patlagele. In primul rand, nu exista o “Initiativa a Legii maidanezilor” ci o initativa de “modificare a O.U.G. 155/2001,privind gestionarea cainilor fara stapan” (PL 912/2007) iar initiativa asta nu e a P.D.L.-ului ci a fostului senator Marius Marinescu. PDL-ul n-a facut alteva decat sa paraziteze si sa mutileze initiativa asta. Pe urma:

 • In Bucuresti nu exista 100000 de caini comunitari ci maxim 50000;
 • Ideea ca 25000 de caini “sunt agresivi sau bolnavi in stadiu terminal” este in acelasi timp cretina si datatoare de speranta. Cretina pt. ca daca intre 10000 si 25000 de caini ar fi agresivi ( plecand de la presupunerea rezonabila ca un caine agresiv musca cel putin o data sau de doua ori pe luna) am avea intre 120000 si 600000 de oameni muscati anual. Datatoare de sperante pt. ca pe de o parte inseamna ca vom scapa rapid, gratis si pe cale naturala de cei 10000-25000 de caini bolnavi (pe care primaria nu are decat sa-i culeaga cu farasul din strada dupa ce vor incepe sa cada ca mustele) si pe de alta parte pt. ca, (in logica nebuloasa a pdl-ului) nu exista nicio dovada ca nu “impuscam doi iepuri deodata”, respectiv ca cei 25000 de caini muribunzi nu sunt unii si aceeasi cu cei 25000 de caini agresivi.
 • Din cele 12000 de persoane muscate in 2010 (cf. statisticii de la Matei Bals), cel putin doua treimi sunt muscate de caini cu stapan (exista cel putin 150000-200000 de caini cu stapan in Bucuresti). Din 2003 si pana acum nr. persoanelor muscate nu a crescut alarmant cum bate campii pdl-ul ci a fluctuat destul de putin. Ceea ce nu spune insa PDL-ul e ca cele mai multe muscaturi s-au inregistrat in 2004 (14000) in plin macel al cainilor comunitari.
 • Costul lunar al ingrijirii unui caine in adapost nu depaseste 40 de lei. In realitate insa, se cheltuieste mult mai putin, dovada Brasovul unde in 2008, dintr-un buget de 1500000 de lei s-au cheltuit doar 5000 de lei pe mancarea cainilor si 0 lei pe medicamente, adica cca 3 LEI/LUNA/CAINE! (in conditiile in care prin adapost au trecut vreo 6000 de caini). Restul sumei pe care pdl-ul se lamenteaza c-ar fi nevoit s-o aloce pt. intretinerea unui caine, adica 375 lei, se imparte in felul urmator: 100 de lei-pt. spaga electorala; 220 de lei pt. sefii sefilor hingherilor si pentru sefii hingherilor; 10 lei pt. bere, mici si tigari pt. hingheri; 5 lei-alte cheltuieli.
 • Avand in vedere costul real al intretinerii unui caine, lumea ar trebui sa intampine cu huiduieli aiurelile pedeliste legate de sute de autobuze, spitale si Sali polivalente care s-ar pierde din cauza maidanezilor. Autobuzele nu se cumpara iar spitalele si salile polivalente nu se construiesc din cauza ca banii sunt palmati de catre administratiile locale si nu din cauza ca sunt inghititi de bietii caini.

PS. Surse din PDL au recunoscut in mai multe randuri (neoficial bineinteles) ca PDL-ul se cramponeaza de legea asta pt. ca vrea bani pt. campania electorala.

Q.E.D.

Codrut Feher

Share
9 Responses to "Fratia eutanasiei. PDL-ul, cainii si tampenia care ne ia cu asalt."
 • […] Fratia “eutanasiei”. PDL-ul, cainii si tampenia care ne ia cu asalt. […]

 • Qeri 23/11/2011 la 11:21 pm

  Tot respectul pt semnatarul acestui articol. De fapt acesta este crudul adevar. Trist.

  • sergiu 30/11/2011 la 6:02 pm

   Poftim?Aceste persoane nu merita nici macar o firimitura de respect ! Credeti ca ii eutanasiaza cu o simpla injectie si gata?Acesti caini sunt eutanasiati prin niste metode brutale dea dreptul.practic acesti caini sunt lasati fara pic de hrana si apa ajungand sa moara. Dupa mine banii pt. injectii credeti ca ajung la caini?Din contra ajung in conturile si buzunarele parlamentarilor.Parerea mea este ca cei care au promulgat aceasta lege tampita si dea dreptul sadica ar trebui ei insisi eutanasiati.

 • Alexis Urutendu 12/12/2011 la 1:55 pm

  Asta inseamna ca au grija de sanatatea lor, relatiile cu membrii familiei si cu prietenii sunt foarte bune si nu in ultimul rand au pasiuni pe care si le traiesc in timpul liber.

 • Avery Pasagranto 19/12/2011 la 9:55 pm

  In primul rand pentru ca e mai mare ca mine si asta inseamna ca are acces mai repede la lumea pe care eu urma sa o cunosc.

 • Jaden Luperiasie 24/12/2011 la 12:23 pm

  Adevarul este ca nici nu simt asta, as spune o doar ca sa para ca traiesc zavrcoliri interioare, ca sunt posedata de demonul geniului, de samburele raului, de aripa nebuniei.

 • Lucas Drakolowse 27/12/2011 la 11:10 am

  in primul rand cred ca nu a fost conducator al vreunei echipe din Romania sa isi apere jucatorii cu atata vehementa.

 • Free Makeup Samples 23/02/2012 la 11:51 am

  Fratia eutanasiei. PDL-ul, cainii si tampenia care ne ia cu asalt. | animatime.ro I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You are amazing! Thanks! your article about Fratia eutanasiei. PDL-ul, cainii si tampenia care ne ia cu asalt. | animatime.ro Best Regards Craig Lisa

 • codrut 27/03/2012 la 11:43 am

  thank you

Leave a Reply: