Niºte “rumâni” i-au fãcut denunþ penal lui Tiriac pentru aºa zisa “vanãtoare” de la Balc

Am crezut întotdeauna cã atunci când Ion Tiriac pronunþa ”rumâni” în loc de “romani”, o facea doar pentru cã era unul din zecile de mii de trogloditi care-si pocesc limba materna. Azi îmi dau seama cã m-am inselat. De fapt, Tiriac folosea apelativul corect pentru cã ºtia din ºcoala elementara cã “rumânii” erau niºte þãrani aserviþi care trãiau din milostenia “boiarului”, pe moºia cãruia trudeau cã niºte paraziþi. Prin urmare, Ion Tiriac ne numea “rumâni” pentru cã în ochii lui, nu suntem decât niºte “rumâni”, niºte „iobagi”, niºte „ºerbi” si niste „jeleri” nascuti sa-i fim randasi si gonaci sau sã facem temenele când sleahta lui de milionari cu puºcoace se întoarce în România, în fiecare ianuarie, ca sã “investeascã”. Tiriac ºtie cã “rumânii” nu au atâta creier încât sã realizeze cã de fapt “investiþia” nababilor care miºuna prin Þarcul de la Balc, se ridica la vreo 300 de cartuºe de caciula/palarie/ceas “Cartier”. Tiriac ºtie cã ziariºtii ”rumâni” care dârdâie la Balc vor transmite joviali, pentru “rumânii” din fata televizoarelor, sosirea “atelajelor” jeep-uite, stie cã vor relata maguliti cum s-au delectat magnaþii (”cu tuiculita romaneasca, cu sarmalute, mieluþ, ciorbita, tarafut de lãutari, Corinuta Bud ºi Andreiuta Banica”) ºi cã vor tabari febril pe orice randas care intra în sau iese din feuda, punandu-i întrebãri de genu’: “Cati, cati, cati mistreþi au impuscat?… mai mult de 150, mai mult de 200, mai mult de 250…haideþi, spuneþi-ne ºi noua!( http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/miliardarii-lumii-impusca-porci-mistreti-vanãtoarea-de-la-balc-a-inceput.html;

 

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/vanãtoarea-de-la-balc-s-a-incheiat-in-prima-zi-de-vanãtoare-au-fost-impuscati-peste-100-de-mistreti-19692.html

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11301405-vanãtoarea-balc-luat-sfarsit-carnea-celor-254-mistreti-ucisi-donata-dupa-analize-unor-camine-batrani-copii.htm;

http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/social/cum-a-fost-vanãtoarea-de-la-balc-a-lui-tiriac-in-2012video-70249.html)

Tiriac ºtie cã “rumânul” nu va protesta împotriva “porcãriei” de la Balc sau daca va protesta, o va face intr-o maniera lejera, jucând tenis sau fluturând pancarte de carton în fata þarcului. Mai stie ca oricat de inocent ar protesta, “rumânul” poate fi oricand imprastiat, evacuat, urecheat si chiar amendat de catre “iobagul” agent-sef Bule de la Politia din Marghita. In fine, Tiriac ºtie cã atunci cand “ºerbul, iobagul ºi rumânul” protesteazã (sau mai ales atunci), jeep-ul trece mai hotarat, mistreþul inghesuit langa gardul electric e ciuruit mai cu pofta ºi elanul (shwartzenberg) infige si mai adânc cornul în gura Realitatii (tv). http://www.b1.ro/stiri/eveniment/proteste-la-vanãtoarea-de-mistre-i-de-la-balc-un-grup-de-activi-ti-a-manifestat-pentru-drepturile-animalelor-video-19647.html

 

Dez-rumânizarea” prin denunþ penal

Sâmbãtã dimineaþã, cativa inºi (de la o organizaþie “rumâneascã” numita Federaþia Naþionalã pentru Protecþia Animalelor) ne-am trezit intr-o dispoziþie diferita de cea a “iobagilor” lui Tiriac. Am simþit nevoia sã ne dezlegam de “glia” cu aspect de moloz de care ne priponiserã imaginile „bucolice” care rulau în bucla pe la televiziuni ºi n-am mai vrut sã ne lãsam “rumanizati” de “relatãrile” corespondenþilor de “la fata locului”. Aºa cã i-am trântit un denunþ penal lui Tiriac, lui Porsche ºi celorlalþi homunculuºi deghizaþi în branduri mondiale, care-si fac an de an publicitate gratuita la partuza pseudo-cinegeticã de la Balc.

Ce infracþiuni au mai comis Tiriac, împreuna cu

moºtenitorul imperiului” Porsche, cu senesalul “regatului” Daimler-Crysler

si cu majordomul “ducatului” Cartier?

In esenta, miliardarii astia mistretzo-chtoni au comis doua infracþiuni ºi anume “uz fãrã drept de arma letala (arma de vânãtoare)” infracþiune pedepsita cu închisoare de la 1 la 5 ani ºi “cruzime fata de animale” respectiv, “practicarea tirului asupra animalelor captive”, infracþiune pedepsita cu închisoare de la 6 luni, la 3 ani sau cu amenda penala.

Pentru cã tot “rumânul” sã inteleaga, trebuie sã ºtie cã ceea ce se întâmplã pe complexul de vânãtoare la Balc nu este “vânãtoare” (deci nu intra sub incidenþa legii 407/2006-Legea vanatorii ºi protecþiei fondului cinegetic) ci este “recoltare prin impuscare”, (potrivit OG 81/2004, privind infiintarea, organizarea ºi funcþionarea crescãtoriilor de vânat.) E bine de ºtiut, totodatã cã Adrian Nãstase a scos din burta respectivul O.G. 81 chiar cu scopul de a-l “ajuta” pe Ion Tiriac sã-i alinieze la gardul þarcului de la Balc cel puþin 123 de mistreþi ºi sã-i faciliteze astfel doborârea recordului mondial de mistreþi impuscati/unitate de timp.

In dorinþa de a da aboli orice regula a vanatorii ºi a da liber la hãcuire, animalele din crescãtoriile de vânat ºi cele din complexurile de vânãtoare au fost scoase de sub incidenþa Legii Vanatorii prin art. 52 al respectivei legi. Numai cã prin aceasta miºcare precipitata, vajnici secerãtori din lanul ”recoltãrii prin impuscare” si-au tras un glonþ în dos cu puºcociul defect pe care-l þin pe umeri pe post de cutie craniana. Astfel, “Extragerea” animalelor din crescãtorii de vanat/complexuri de vânãtoare de sub incidenþa Legii vanatorii ºi protecþiei vânatului (care dupã cum ii ºi numele este ºi lege speciala de protecþie a vânatului) are cã urmare faptul cã aceste animale intra (sub aspectul protecþiei ºi bunãstãrii) numai sub incidenþa Legii nr. 205/2004, privind protecþia animalelor. Potrivit acestei legi, care a fost modificata prin legea nr. 9/2008 (exprimând deci voinþa legiuitorului ulterioara dispoziþiilor din O.G. 81/2004 aprobata ºi modificata prin legea 486/2004) “practicarea tirului asupra animalelor captive” este considerata infracþiune.

 

A doua prostie a fanilor “secerarii mamiferelor prin impuscare” consta în faptul cã n-au corelat prevederile O.G. 81/2004, cu prevederile Legii privind regimul armelor ºi muniþiilor, lege care reglementeazã uzul de arma de vânãtoare. Astfel, potrivit art. 39 din Legea armelor ºi muniþiilor, uzul de arma de vânãtoare se poate face “numai împotriva vânatului pentru care detinatorul armei a fost autorizat, în condiþiile legii vanatorii. Ori, cum Legea vanatorii nu poate autoriza folosirea armei împotriva unor animale care nu intra în sfera sa de reglementare, rezulta cã uzul de arma de vânãtoare nu se poate face în cazul “recoltãrii prin impuscare”, în interiorul complexurilor de vânãtoare. Prin urmare, daca vroiau sã recolteze legal niscai mistreþi din þarcul de la Balc, Tiriac, Elan ,Wolfgang “Ama-mistretus” Porsche, Alfred “Cartier” ºi ceilalþi industriaºi cu apetit orgiastico-sanguinar, n-aveau voie s-o facã cu arme de vânãtoare ci cu pistoale cu apa sau cel mult, arme cu tranchilizante. (Evident cã în ciuda celor expuse mai sus, Ion Tiriac ºtie “ca nu a fãcut nimic greºit”- http://www.romanialibera.ro/cultura/media/ion-tiriac-despre-vanãtoarea-de-la-balc-nu-fac-nimic-gresit-217615.html)

Operatorul” nr. 10 de la serviciul 112

Bineinteles cã atunci când am hotãrât sã ieºim din starea de “rumânie”, am realizat cã nu vom fi urmaþi de prea mulþi ºi cã ceilalþi “rumâni” vor încerca din rãsputeri sã ne punã bete-n roate. Primul “iobag” al Tiriacului care ne-a tãiat calea, a fost chiar „operatorul nr. 10” de la serviciul unic 112 (unde am sunat sã anunþãm infracþiunile în desfasurare din complexul de vânãtoare de la Balc). Imediat ce l-am informat cã se comit niºte infracþiuni ºi am cerut intervenþia politiei, “rumânul” s-a îngãlbenit la voce ºi a început sã îndruge tot soiul de tâmpenii “…staþi dom’le cã acolo e o proprietate privata”,”ca trebe vãzut daca se impune intervenþia etc” (de parca, pe o proprietate privata oamenii fie au bunul obicei de a nu comite infracþiuni, fie daca le comit, aceste infracþiuni “nu se pun”). In acelasi timp, ma intreb cum ar fi justificat „iobagul nr. 10” de la serviciul unic 112, „urgenta” cu care Serviciu Judetean de Ambulanta Bihor a pus o ambulanta la dispozitia nababilor tiriacoizi pe tot timpul vanatorii, fara sa existe nicio urgenta medicala si fara ca evenimentul privat de proprietatea privata a tiriacului sa fi devenit intre timp eveniment public, desfasurat pe domeniul public?! Nu l-a intrebat asta pt. ca la momentul discutiei nu stiam de ambulanta astfel ca dupã ce m-am mai ciondãnit vreo 5 minute cu el fãrã folos, i-am luat “rumânului” nr. de identificare (era un nr. 10 “autentic”) si-am trecut mai departe.

Agentul sef Bule ºi comisarul Buboi de la Politia Marghita

Peste “iobagul” nr. doi a dat colegul meu când a sunat la politia Marghita. Era un iobag cu funcþie, agentul sef Bule ºi tocmai se întorsese de la feuda Tiriacului, unde fusese convocat de stãpân sã degajeze drumul de cativa flacai si fete de la Vier Pfoten (care jucau tenis ºi afiºau un banner în semn de protest). Dupã ce-a obosit fãcand pe “gonacul” si fugãrind ONG-istii, agentul-sef Bule a obosit ºi mai tare, rumegând aceleaºi cretinisme pe care le rumegase ºi “operatorul nr. 10 de la serviciul 112”. Al treilea “rumân” (care a refuzat sã se identifice) s-a iþit la capãtul firului care dãdea la I.P.J. Bihor. Rumânul pãrea uºor abþiguit a recitat tipuriturile de rigoare (ca la Balc e “proprietate privata” bla, bla) si-apoi a pasat legatura la “iobagul” nr. 1 (adicã la celebrul “operator nr. 10” de la serviciul unic 112) care a zis cã situaþia e sub control ºi cã se vor lua toate masurile etc. (http://bh.politiaromana.ro/index.php?t=0&file=htmls/sedii/marghita/marghita.html)

Rumânii” de la I.G.P.R. ºi de la M.A.I.

 

Al patrulea “rumân” s-a interpus intre Tiriac ºi lege tocmai din sediul I.G.P.R. unde era încartiruit cu ocazia protestelor din Bucureºti. “Rumânul” I.G.P.R.-ist si-a aparat fartatii angajaþi pe post de gonaci la Balc si-a vrut sã creeze o diversiune pasându-ne in grija “razesului” rumen ºi rubicond care conduce Serviciul Arme ºi Muniþii (celebrul Comisar Grumezescu). Pentru cã nu intenþionam sã stãm la taclale cu Grumezescu, ci sã facem ceva cat mai rapid, am renunþat la fundatura asta ºi am sunat la D.G.A. Ne-a raspuns un „moºnean” care ne-a zis cã daca n-avem dovezi sau indicii serioase cã Tiriac le-a dat macar o copita de mistreþ “jelerilor” cu cascheta de la IPJ Bihor, (atunci când i-a tocmit ca gonaci ºi “badigarji”) cazul nu e de competenta lor ºi ar fi mai bine sã le facem o plângere la Corpul de Control al Ministrului de Interne. Exasperaþi, am sunat la Ministerul de Interne unde “rumânul” “Stoica” ne-a asigurat cã se vor face verificãri ºi ca… se vor face verificãri. In timpul asta, “iobagii” de la Politia Marghita, pentru ca nu prea aveau cu ce sa piarda timpul (“infracþiunea aflata în desfasurare” la Balc nu se terminase inca si, prin urmare, era prematur sã intervinã), au pus mana de la mana si, pe baza plangerii noastre, au înregistrat dosarul penal cu nr. 110/P/2012.

Iobagul” Jurj de la Politia Marghita ºi faxul încuiat în biroul sefului.

Duminica dimineaþa, jocul de-a v-aþi ascunselea cu “rumânii” de la miliþia Marghita a continuat. Am sunat din nou iar de data asta nu ne-a mai rãspuns “iobagul” sef-Bule (fusese probabil chemat la ordine de „iobagul”-comisar Buboi si pus sa faca 3 ture de mersul piticului in jurul sediului) ci “iobagul” sef-adjunct Jurj care în graiul molcom al locului ne-a zis: Pai daca vreþi sã trimiteþi un fax, domnuu’ tre’ sa stiti ca faxu-i în biroul lu’ sefu care-i încuiat. No binie, domnuu’…deci vreþi sã trimitem un echipajjj la Balc?… Binie, atunci trimitem un echipajjj.” Evident ca nici corespondenþii de presa care inghetau la porþile Complexului ºi nici ONG-istii n-au sesizat vreo farama din echipajul de politie trimis de „jelerul” sef-adjuct Jurj.

Iobagii” mediatici ºi cenzura lor “rumâneasca”

Aflând despre fioroasa noastrã acþiune, ”rumânii” mass-mediatici s-au alãturat discret “iobagilor” din Politia Marghita si-au intrat în silenzio stampa, refuzând sã transmitã ceva despre denunþul penal. Pentru cã Realitatea tv se dãduse de tot la fund (agatata de copita Elanului care mãcelãrea mistreþi de-a dreapta lui Tiriac ºi de-a stânga lui Porsche), Antena 1 nu exista iar Pro tv-ul era calat pe bârfe, suºe ºi can-can-uri, am contactat “România” tv (care de la primele ore transmitea în bucla, protestul celor de la Vier-Pfoten). I-am anuntat despre denunþul la 112 ºi pe urmã am stat, am asteptat si am observat cu stupoare cã pe burtiere nu rula decât ºtirea cu protestul Vier-Pfoten. La ora 16.30 am intrat în direct vreo 4 minute intr-o emisiune la Romania tv, timp în care am spus ºi eu cat am apucat sa spun. Dupã aia s-a stins “opaiþul” la toate televiziunile din “Rumânia” ºi “rumânii” din conducerea lor s-au dus în culcare în bordeiele lor cu basici de porc mistreþ (inscripþionate cu sigla Allianz-Tiriac) la ferestruici. Nimic la ºtiri, nimic pe burtiere, nici sâmbãta seara, nici duminica dimineaþa. Am încercat sã sun la Pro-tv Bucureºti, nu era nimeni. La Pro tv Cluj (care aveau corespondentul în Balc) mi-au spus cã pe ei nu-i intereseazã, sã sun la Bucureºti, cã Bucurestiul hotaraste.

Sfarsitul vanatorii a adus ninsoare, culoare in obraji, zambete largi ºi balarii proaspete în gurile “iobagilor” care transmiteau în direct de la Balc. Am fost informaþi cã s-au masacrat „exact 254 de mistreþi”, dar cã de fapt numãrul mistreþilor impuscati “e secret”, cã nababii se pregãtesc sa-si ia talpasita si cã a nins. La spartul târgului s-a trezit din mahmureala ºi Realitatea TV (claxonata pesemne de Schwartzenberg) si-a trântit un material jenant, cu iz de gazeta de perete care „consemneaza” cu indignare cã plecarea (milionarilor) a fost întârziata de un “obstacol tipic romanesc” (http://www.realitatea.net/vanãtoarea-de-la-balc-s-a-terminat-invitatii-au-ramas-in-pana-la-aeroport_906534.html.)

Hurezeanu, Turcescu ºi Dinescu

Exasperat la culme de cenzura asta tembela, am încercat s-o sparg apelând la niste “monstrii” mediatici despre care credeam ca pot levita pe deasupra „campului de asteroizi” emanat de miliardele Tiriacului. Mai întâi m-am gândit la CTPopescu dar am inteles cã CTP-ul e mare fan Tiriac si-am renunþat. Pe urma, l-am nimerit pe Emil Hurezeanu. I-am explicat despre ce e vorba ºi a zis cã verifica, cã face, cã drege. Peste vreo jumãtate de ora, i-am trimis un sms ºi l-am rugat sa-mi dea o adresa de e-mail pentru a-i trimite denunþul. N-am mai primit niciun semn. Am încercat apoi la Turcescu, care, acrit cum îl ºtiam, s-a “milostivit” totuºi sa-mi dea o adresa de e-mail (i-am trimis denuntul), dar n-a promis nimic ºi în final, n-a fãcut nimic. Ultimul apelat a fost Mircea Dinescu. Omul cred cã era pe la Cetate, pentru cã mesteca ceva cu pofta. A zis cã se intereseazã ºi cã poate zice ceva în emisiunea lui (deºi emisiunea e la Realitatea tv iar Realitatea tv e postul muflonului si/sau elanului).

In loc de post-scriptum

Cam asta e “Rumânia” pe care Ion Tiriac o pune la dispozitia cohortei de miliardari cu puscoace. Un fel de þarc pitoresc, populat cu mistreþi vii, cu “rumâni” impaiati si c-o ambulanta. Daca se mai întreabã cineva care-s dedesubturile, rãspunsul e simplu, nu trebuie decât sã “rãzuim” puþin pojghiþa. Politistii Buboi, Bule ºi Jurj au primit probabil ºi vreun spitz în chipiu de la Vãtafii de la IPJ Bihor ºi vreo 12 picioare de mistreþ (pentru racitura) peste gura, fapt aproape inutil, pentru cã “rumânii” erau constienti deja de prãpastia metafizica care se casca intre un trepadus de „agent sef” ºi eternul “moºtenitor al imperiului Porsche”. E deci firesc cã s-au ferit cã dracul de tãmâie sã se deplaseze la fata locului ºi sã întocmeascã un p.v. de constatare (cf. procedurii care se aplica în cazul infracþiunilor sesizate în timpul desfasurarii lor). In condiþiile astea de „stres si presiune”, gonacii cu cascheta ar fi fost în stare sã înghitã faxul cu totul, sa-si spargã cauciucurile de la maºini ori sa manance creta (cum faceam noi in generala ca sa parem bolnavi) numai sã nu fie nevoiþi sã-i prinda pe bogatani „cu nadragii in vine” si sa le întrerupã astfel strasnica partida de onanism „puscatoresc”.

Televiziunile ne-au cenzurat pentru cã Tiriac isi lasase mustaþa exact pe oala lor, (odatã cu publicitatea pe care-a cumpãrat-o) ºi pentru cã uneori a fãcut chiar pe filantropul ºi a împrumutat mogulilor mediatici bani pentru salariile “iobagilor” din subordine (aºa cum s-a întâmplat la Trustul Intact). în plus, “rumânii” de la Realitatea tv n-au dat nimic din raþiuni „ecologiste”, de “protecþie ºi bunãstare” a Elanului care-i plateste luna de luna. De altfel, impermeabilitatea la ºtirile anti-Tiriac e remarcabila ºi în mediile scrise (de curand, un binecunoscut activist de mediu a încetat colaborarea cu cei de la Revista Kamikaze tocmai din cauza lui Tiriac).

Poate cã unii se vor întreba de ce demersul nostru a fost cenzurat în timp ce protestul Vier Pfoten a fost difuzat? Simplu, pentru cã ONG-istii cu pricina desfasurau un protest “rumânesc”, adicã un protest benign si jucaus (din categoria celor care-l „lasa imun” pe Tiriac, dupa cum chiar el declara) care, pe de o parte dadea bine pe sticla datorita alurii lui de clip publicitar si, pe de alta parte, nu proiecta asupra tiriacilor „stigmatul” de „faptuitori/infractori” pe care-l proiecteaza un denunt penal.

Emil Hurezeanu ºi Robert Turcescu au dovedit in final ca nu pot invinge gravitatia mediatica a Tiriacului si s-au turtit de glie ingrosand rândurile “rumânilor” (in plus, primul colaboreazã intens cu Realitatea tv, iar al doilea nu mai colaboreazã, in general decat cu realitatile care-i convin). Mai ramane sã vedem daca Dinescu detesta “rumânia” de la Balc indeajuns incat sã zicã ceva de “vânãtoarea” lui Tiriac pe postul lui Elan. Deocamdata, la casele noastre de pariuri, cota lui Dinescu ar fi de 1.5 cã zice ceva ºi de 2 .8 ca nu zice nimic.

Feher Codrut

Dumitriu Claudiu

Share
24 Responses to "Niºte “rumâni” i-au fãcut denunþ penal lui Tiriac pentru aºa zisa “vanãtoare” de la Balc"
 • Florin Alexiu 05/02/2012 la 5:56 pm

  Acesti imbecili notorii nu vor disparea niciodata din ACEASTA societate. De ce? Pentru bunul si simplul motiv ca aceasta societate, cea in care traim, este special conceputa pentru ca EI, cei care o conduc sa poata face orice fara a da socoteala. Incercati sa revedeti secventele cu sosirea „celebritatilor” la Balc. Urmariti suficienta, dispretul vadit sau usorul amuzament cu care ne priveau pe noi, „muritorii de rand”. Nu, doar o schimbare dramatica, radicala a fundamentelor societatii si aparitia unei „brave new world” ar putea rasturna situatia…

 • Gabi 05/02/2012 la 7:09 pm

  Asteptam vesti despre cum se termina aceasta treaba cu denuntul penal. Ar fi bune niste rezultate pozitive.

 • oreo 05/02/2012 la 7:27 pm

  ii ajunge karma din urma pe nenorociti.

  • mihai 07/02/2012 la 5:06 pm

   Se vor intrupa toti in porci mistreti, nu?! :)))

 • AP 05/02/2012 la 7:34 pm

  Atunci, haideti sa ne unim, iubitorii de animale darji, si sa punem de o serie de proteste in fata agentiilor principale Alliant Tiriac, sa cerem boicotarea afacerii lui Tiriac. Dar in primul rand, dc va pricepeti mai bine la legi, haideti sa vedem ce ar insemna un demers legislativ pt interzicerea vanatorii ”sportive” pe teritoriul Romaniei.

 • Sa devenim optimisti ? 05/02/2012 la 7:39 pm

  […] NisŸte “rumâni” i-au făcut denunt penal lui Tiriac pentru asŸa zisa €œvanaƒtoare€ de la Balc… […]

 • Ruxandra 05/02/2012 la 10:41 pm

  Felicitari! Sper ca 2012 a fost ultimul an cand nenorocitii astia au mai ucis la Balc.

 • Codruta 06/02/2012 la 4:38 pm

  Vaaaiiii!!! ce-mi PLACE de vooiiii!!! cred ca sunt in stare sa va iert pana si faptul ca sunteti „vanatori” (pt. ca sunteti, nu?) pentru chestia asta!!!
  Faceti-le plangere penala si la politisti! va roooog!!!
  Alburnus Maior asa a procedat intr-unul din cazurile de la Rosia Montana: au facut plangere procurorului care a dat raspuns la oha la o sesizare a lor (plangerea a fost pentru „fals in declaratii” 😀 )
  Felicitari, baieti! Sa ne tineti la curent cu mersul sesizarii, va rog…! 🙂
  De acord si cu AP, cu „boicotarea afaceriLOR lui Tiriac (are o gramada, unele, care mai de care mai „ecologice”, vezi „Complexul Stejarii”)! Cele mai bune metode de protest (ma refer la cele non-violente) sunt: boicotul, ridiculizarea si, bineinteles, actionarea (unde e cazul) pe calea justitiei! 😀

 • Codruta 06/02/2012 la 11:26 pm

  Scuze pentru prezumptia anterioara, ca ati fi vanatori! 🙂
  M-am invartit mai mult pe site pe la voi – da’ sunteti CHIAR simpatici! 😉

 • ionescu Marian 07/02/2012 la 1:34 am

  Dragii mosului, sugeti degtul ca nu cunoasteti legea si va dati cu presupusul….Si eu astept sa vad ce se intampla, va spun eu nimic, este 90 % legal.
  Asa ca ati cam piedut timpul degeaba.
  Nu e tocmai ok ce se intampla acolo, dar repet se supune altor legi

  • codrut 11/02/2012 la 12:51 am

   „Mosule”, daca esti asa de firoscos, de ce nu ne explici tu „ce nu se supune altor legi” si despre e legi e vorba? Pt ca scuipatul de seminte din avion e cam penibil pt. unul care ne spune ca nu cunoastem legea si ne invita sa „sugem degetul”. Eu am indicat exact ce s-a incalcat si de ce e vorba de infractiuni. Ce-ar fi sa scoti si matale articolele, legile si tot back-ground-ul care te-a facut sa-ti dai cu presupusul despre cum ne dam noi cu presupusul.
   Pe urma, explica-ne, te rog ce-nseamna 90%, lela 80% legal s.a.m.d. Poti sa te opresti cu explicatiile atunci cand ajungi la procentul de 1,83% legal.
   Mersi

  • Costa 14/01/2013 la 4:57 am

   🙂 90% legal? Fie si numai 0.1% ilegal si atunci LEGEA ar trebuii sa functioneze!!!

 • codrut 07/02/2012 la 1:01 pm

  Ideea boicotului este f. buna, insa nu poate fi promovata decat prin retelele de socializare. Pana una alta, mass-media ne boicoteaza pe noi, la fel cum face si cu protestatarii impotriva proiectului de la Rosia Montana. Se pqare ca Tiriac, desi nu cumpara f. multa publicitate e in relatii excelente cu toti magnatii de presa.

  • Vlad Craioveanu 08/03/2012 la 9:01 pm

   Trebuie sa insistat pe acest aspect: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Distractia-monstrului-batea-cainii-cu-pietre-382389.html ! Astept cu nerabdare un articol din partea dumneavoastra pe aceasta tema!

   Update: Iovan Adrian este acuzat ca a executat un caine, cu arma de foc!

   • codrut 13/03/2012 la 5:03 pm

    multumesc, voi incerca.

    • Dana 14/01/2013 la 12:01 pm

     Ce-ar fi daca ar fi contactati cativa journalisti straini din tarile de unde provin acesti ucigasi si pusi sa scrie noste articole in care sa arate cu ce se ocupa connationalii lor? Credeti ca vor mai veni in Romania dupa asta?

     • codrut 15/01/2013 la 7:57 pm

      aveti dreptate, ar trebui popularizate chestiile astea in tarile lor de origine.

 • Ionel 11/02/2012 la 7:22 pm

  Herr Tiriac a dovedit si alta data ca legile acestei tari nu sunt si pentru el si gasca lui.Asa ca nu cred sa pateasca ceva.Asta nu inseamna ca nu trebuie sa luam atitudine,chiar si pentru simplu fapt ca toti martafoii care vin si-l viziteaza sa inteleaga ca romanii sunt un popor civilizat,un popor cu respect fata de mediu,fata de natura,asa cum trebuie sa fie un popor in sec.XXI. Pentru ca ceea ce se intampla la Balc se mai intampla in tarile bananiere doar.Nicidecum in Germania,Austria etc., de unde provin toti martafoii. Va veni insa si randul lui Tiriac sa dea socoteala in fata legilor romanesti…Am vazut ca era tare infricosat de mitingurile din piata Revolutiei din Bucuresti.Pana la urma,noi,societatea civila,trebuie sa luam atitudine,sa nu lasam numai pe seama politicienilor,a politiei etc,pentru ca asa trebuie uneori.

 • arpad 14/01/2013 la 12:30 pm

  … cei ce refuza consumul carnii sa arunce primii cu piatra… restul mai bine sa taca, fiindca mii de animale sunt tinute in captivitate,si sacrificate zilnic de dragul poftei lor!!!

  • codrut 15/01/2013 la 8:14 pm

   N-ati inteles nimic din articol! Aici e vorba de placerea de a ucide si de vreo doua infractiuni. Pe Tiriac nu-l intereseaza daca animalul impuscat e comestibil sau nu, ar putea impusca foarte bine lupi, ursi, bursuci sau marmote. S-au nimerit sa fie mistreti pt. ca se inmultesc mai repede sunt mai usor de crescut si in plus sunt buni sa-si rupa dintii-n carnea lor „batranii” si „copiii” aia din caminele si azilele alea fantoma!

 • Sorin 16/01/2013 la 7:39 pm

  Noroc cã existã Ion Þiriac, Nadia Comãneci, Ilie Nãstase ºi alte valori care pe vremuri au reprezentat România, altfel eram niºte cvasi-anonimi în Europa în zilele astea. De când a ajuns vânãtoarea ilegalã, domnule? De când trebuie sã protejãm mistreþii care altfel ar prãpãdi totul în cale? Þi s-a întâmplat, domnule, sã fii fugãrit de un mistreþ furios? Felicitãri domnului Þiriac pentru tot ceea ce a fãcut.
  Pãcat cã vânãtoarea de la Balc nu se extinde la Cotroceni, sã mai scãpãm de câþiva trepãduºi ºi politruci.

  • miki 11/07/2013 la 2:03 pm

   Pariez ca esti Sorin Dutu din Slobozia,”mare iubitor de animale”.

 • miki 11/07/2013 la 2:19 pm

  Apreciez lupta voastra cu morile de vint (voi doi chiar pareti un fel de don Quixote si Sancho Panza,figurativ desigur) din pacate in acest caz fiind vorba de Marele Rechin (dupa cum arata asa si vorbeste) aflat la virsta senectutii cind singurele placeri care ii mai provoaca oarece fiori in organul vlaguit sint fetele tinere (vezi Ana Maria Ferenz si Andreea Marin) si sporturile singeroase (ca de bani s-o fi saturat mosul).Stiu ca e lipsita de orice sorti de izbinda o incercare de a-l da in judecata din partea FNPA cu sprijinul Ruxandrei Bizera de la Pet Hope Timisoara dar asta nu ma impiedica sa visez.Si in plus sinteti si voi oameni,nu puteti sa le faceti pe toate.

 • […] aici http://animatime.ro/2012/01/nite-rumani-i-au-facut-denunth-penal-lui-tiriac-pentru-aa-zisa-vanatoare… ce s-a intamplat in ianuarie 2012 prin preajma tarcului de la Balc, in timp ce zecile de miliardari […]

Leave a Reply: