“Asociatia” hinghereasca (D.M.P.A.) la prima infrangere: inchiderea grajdului de la Rasnov

 

La un an de zile de la inaugurare, conducerea superioara de partid si de grajd a “asociatiei” “Directia pentru Monitorizarea si Protectia Animalelor” a hotarat sa inchida sandramaua sinistra de la Rasnov, in care s-au chinuit cel putin 500 de caini. Motivele principale ale acestei decizii drastice sunt: invitatiile din ce in ce mai dese la Parchet primite de vicepresedintele DMPA Marieana Ducar (in urma plangerilor si denunturilor noastre penale) si faptul ca presedintelui DMPA Filip Ilie Alin i-a soptit o turturea ca noi am pregati o actiune de ordonanta presedintiala pentru a-i inchide grajdul. In aceste conditii vitrege, Marieana Ducar, Filip Alin si Barbulescu Flavius au depus armele, respectiv cocina de caini de la “ferma de vaci” din Rasnov la picioarele materne ale lui Enache Dorin Valter (directorul DSVSA Brasov) care le-a garantat ca pot sa viseze in continuare la ziua cand isi vor muta “jucariile” de chinuit si omorat caini in mareata statie de exterminare de la Codlea (ce urmeaza a fi construita…inca de acum doi ani).  Pana atunci insa, e cazul sa aflam cum a inceput totul, cum a continuat si cum s-a ajuns aici.

Grajd Dmpa

Hingheriada in travesti. ONG-ul hingherilor

In aprilie 2011, pe cand adevaratele organizatii de protectie a animalelor se luptau cu parlamentarii puterii pentru a impiedica adoptarea legii eutanasierii in masa a cainilor comunitari, 10 primarii din judetul Brasov se “asociau” pentru a infiinta un ONG dubios cu nume pompos- “Politia pentru Monitorizarea si Protectia Animalelor”. Increngatura hinghereasca incepea o indrazneata manevra de camuflare pentru a putea continua sa ucida caini si sa toace bani publici mult mai eficient decat o facuse pana atunci.

Revelatia hingherului hingherilor

Ideea ONG-ului hingheresc  i-a venit bineinteles hingherului-sef al Brasovului, Barbulescu Flavius Dumitru pe care-l bantuiam ca o angoasa metafizica, obligandu-l sa reduca drastic “productia” anuala de cadavre a serviciului public de hingherit. Obligat sa schimbe ceva sau sa dispara, Barbulescu a inceput sa caute cu disperare o cale prin care sa ne taie accesul la afacerile lui cu cadavre. Si tot meditand, a avut o revelatia: pentru a scapa de “teroarea” ONG-urilor si de oprobiul public, “tribul” hingheresc nu trebuia decat sa devina un “trib” ONG-esc adica sa se dea peste cap si sa se transforme intr-o nevinovata asociatie de protectie a animalelor ”. Totusi, proiectul asta de impostura avea cateva hibe majore, intrucat o simpla asociatie hinghereasca n-ar fi avut nicio credibilitate si nicio sansa de a se finanta din fonduri private. Era evident ca, pusa fata in fata cu adevaratele asociatii de protectie a animalelor, jalnica adunatura de hingheri ar fi intrat la apa iar Barbulescu ar fi defilat la fel de gol ca imparatul din poveste. Pentru a avea sanse de reusita, “asociatia” nu-si putea permite deci luxul de a fi o simpla “persoana juridica de drept privat cu scop nepatrimonial” (asa cum suna definitia organizatiilor neguvernamentale). Trebuia sa fie o dihanie mutanta, o “struto-camila” independenta si, in acelasi timp, dependenta de niscai primarii care s-o indoape, s-o busumeze si s-o ajute sa cotonogeasca adevaratele ONG-uri. Pe scurt, activitatea “asociatiei” trebuia sa beneficieze simultan si de avantajul “intimitatii si discretiei” (cu care sunt invaluite activitatile “private”) si de avantajul puterii de a taia si de-a spanzura (pe care ti-l ofera doar autoritatea publica). In acest context, mintea cea de pe urma a hingherului brasovean a  expulzat singura solutie care indeplinea toate exigentele de perversitate enuntate mai sus: Solutia diabolica (si evident ilegala) a asocierii mai multor primarii pentru constituirea unui Asociatii de “protectie a animalelor” care chipurile “gestiona cainii fara stapan”. In felul acesta, gandea hingherul-sef, gestionarea cainilor nu mai putea fi supusa nici monitorizarii adevaratelor asociatii de protectie, nici auditului Curtii de Conturi, pentru ca activitatea respectiva nu era prestata nici de servicii de hingherit aflate in subordinea Consiliilor Locale si nici de entitati juridice concesionare ci de catre un ONG cazut practic din nori, ca o mana cereasca.

Barbulescu si Filip - Fondatorii DMPA

Barbulescu si Filip – Fondatorii DMPA

Colaboratorii de suflet ai hingherului.

La mosirea ideii lui Barbulescu au contribuit atat forcepsul de gainarii din “trusa” lui Filip Alin cat si incurajarile frenetice ale “persoanei fizice de drept public care este”, d-na Ducar  Marieana celebra “vicesa” (viceprimareasa) din Rasnov. “Implinita” politic la umbra a doi mari promotori ai hingherelii la nivel judetean (George Scripcaru si Adrian Vestea) , Marieana Ducar a “dezvoltat” inca din 2010 o obsesie aproape patologica pentru casapirea cainilor fara stapan, dublata de o admiratie uriasa pentru Barbulescu Flavius. A doua “moasa” a DMPA-ului, “medicul” veterinar Filip Ilie Alin (unul din putinii medici veterinari care au fost sanctionati de Colegiul National al Medicilor Veterinari din Romania pentru uciderea cainilor) este un afacerist veros aflat sub inalta protectie a directorul DSVSA Enache Dorin Valter, care, “din pura intamplare”, a reusit o performanta unica: sa castige licitatiile (organizate de  institutia condusa de  Enache) pentru concesionarea serviciilor veterinare de stat in nu mai putin de 5 localitati (incasand un carucior de bani publici). Cu toate ca, teoretic, activitatea in cele 5 localitati nu i-ar fi lasat ragaz nici sa respire, “Filipone Al Capone” a gasit suficient timp sa se puna la dispozitia ONG-ului hingheresc, in ideea “generoasa” de a incasa si de aici niscai banuti publici “pe” persoana juridica a SC Creative Zone SRL pentru prestarea (cel putin pe hartie) a urmatoarele activitati: aplicarea parafei pe registrele de evidenta ale cainilor, umplerea cu ketamina (drog de risc) a sutelor de seringi folosite apoi de hingheri la operatiunea ilegala de impuscare cu tranchilizante si bineinteles uciderea “regulamentara” a cainilor (se spune ca dorinta de profit a lui Filip Alin e atat de mare, incat, pentru suma corecta e gata sa eutanasieze orice creatura care cedeaza unei doze rezonabile de T61 infipta direct in inima).

Marieana Ducar - viceprimar Rasnov

Marieana Ducar – viceprimar Rasnov

Natura moarta cu barbulesti, filiponi si primari “metropolitani”.

Dupa ce-a definitivat “Solutia”, totul s-a simplificat pentru Barbulescu. Hingherului nu i-a ramas decat sa plece intr-un “turneu de popularizare” la bratul lui Filip Alin si al Marieanei Ducar si sa convinga cat mai multi primari din zona “metropolitana” ca au in fata niste experti mondiali in problemele protectiei animalelor prin executarea numerelor de alba-neagra cu bani publici si cadavre de caini, in care merita sa “investeasca”. La sfarsitul “turneului”, “antrepriza” hinghereasca a strans “sufragiile” a 10 U.A.T.-uri (Rasnov, Ghimbav, Cristian, Codlea, Predeal, Sanpetru, Halchiu, Harman, Zarnesti, Bran.) ai caror primari au cazut efectiv in fund la vederea stralucitei ticluieli a celor doi “asociati intru eutanasie”. Asa ca, dupa ce juristii semidocti ai primariilor au “avizat pozitiv” proiectul de asociere, Consiliile Locale au degajat in atmosfera mai multe Hotarari urat mirositoare si uite-asa “dihania” a inceput sa se materializeze.

“Directia pentru Monitorizarea si Protectia Animalelor”.

Initial, Asociatia trebuia sa se numeasca “Politia pentru Monitorizarea si Protectia Animalelor” dar din cauza scandalului pe care-l provocase un alt ONG denumit “Politia Animalelor”, Barbulescu a fost nevoit sa se replieze si sa se “multumeasca” doar cu numele de  “Directia pentru Monitorizarea si Protectia Animalelor” ( nume la fel de ilegal pentru ca termenul de “Directie”  face parte din denumirea multor institutii publice). Dupa ce au inventat numele asta, special pentru a intimida si a prosti pe oricine, prin crearea impresiei ca ar fi vorba de o institutie publica si nu de un ONG, Barbulescu si Filip Ilie Alin au pus in scena un nou numar de contorsionism logic, lexical si sintactic sub forma Actului constitutiv si Statutului Asociatiei, (pe care Flavius Dumitru le-a depus la Judecatoria Brasov primind in cele din urma, cu concursul unui judecator care nu s-a obosit sa le citeasca, personalitate juridica.

Statutul DMPA-“mobila si durere”

Statutul “asociatiei” DMPA (din care citam mai jos cateva fragmente) e o capodopera de imbecilitate tendentioasa, in care care se-amesteca, in cea mai promiscua si mai agramata devalmasie, proclamatii siropoase referitoare la “drepturile necuvantatoarelor”, comandamente tembele care propovaduiesc eutanasia in masa (dar numai “in conditii umane”) a acelorasi “necuvantatoare”, stupiditati sententioase si formulari troglodite ( “animalele nu se pot apara desi au drepturi”; “atragerea raspunderii penale”) si, in premiera mondiala, declaratii dure de condamnare a ”relei credinte fata de animale”.  Iata cateva fragmente (art. 8, alin. 1 ) din acest Statut in aparenta debil (citam):”b) Protectia drepturilor: necuvantatoarelor prin monitorizarea aplicarii dreptului pozitiv in domeniu de catre institutiile competente; c) Sesizarea Instantelor de judecata din Romania dar si a organelor de cercetare penala, in vederea atragerii raspunderii penale a celor care se fac vinovati de acte de cruzime, rele comportamente, neglijenta reaua credinta fata de animale intrucatacestea nu se pot apara desi au drepturi. l) promovarea valorilor umane si a ideii de habitat in comuniune a omului cu necuvantatoarele;”   

Asociatia hinghereasca insa are si alte scopuri, care mai de care mai “generoase”, ca de exemplu: “prezervarea patrimoniul cinegetic, biodiversitatii si factorilor entropici de mediu, a rezervatiilor naturale, parcurilor si gradinilor”, abolirea zoonozele sau “adoptarea de masuri legale impotriva persoanelor care au in proprietate animale si care se abat de la cerintele legii pentru tratarea acestora ori daca prin intentie sau neglijenta creaza o stare de pericol ori produce o fapta ce lezeaza sanatatea, integritatea corporala ori sanatatea altor oameni”. Intr-un cuvant, Statutul “asociatiei” DMPA pune in circulatie toate elucubratiile diversioniste care au trecut vreodata prin capetele lui Barbulescu sau Filip ambalate in formularile cele mai debile si mai contorsionate. Totul cu scopul de a distrage atentia de la unicul obiectiv real al asociatiei: uciderea cainilor fara stapan din cel putin 3 judete, timp de cel putin 30 de ani si devalizarea bugetelor publice locale cu cel putin 250000 de euro pe an. Dar adevaratul “jack-pot” ascuns printre bazaconiile Statutului DMPA e posibilitatea ca, in cazul dizolvarii “asociatiei”, tot patrimoniul acesteia sa revina serviciului public de hingherit al Brasovului, condus evident de…Barbulescu Flavius.

 

Barbulescu isi angajeaza “baietii” (si fetele) la DMPA  

Prin HCL-urile de asociere, primariile se obligau sa verse cate 100000 de lei pe an (cca 25000 de euro) in conturile “asociatiei” D.M.P.A., lucru care s-a realizat doar in parte. Avand destui bani pe mana, Barbulescu a inceput sa-i distribuie in mod “echitabil” catre oamenii lui (baieti si fete) pe care i-a angajat imediat la D.M.P.A. Astfel, inca din iunie 2011, banii publici ai “persoanei juridice de drept privat” DMPA au inceput sa fie cheltuiti “corespunzator” de: Meret Nicolae (“jurist”); Darius Alexandru-(“consultant/referent”); Rizea (Chirila) Andreea Georgiana (“secretara/contabila”); Buse Ioan Petru- (“tehnician veterinar”) etc. Meret Nicolae nu e altul decat juristul serviciului public de hingherit al Brasovului condus de Barbulescu; Darius Alexandru  e unul din fostii hingheri ai aceluiasi serviciu; Rizea Andreea Georgiana este secretara SPGA si proaspata cumnata si fina de cununie a lui Barbulescu, Buse Ioan Petru e un fost protejat al directorului DSVSA, un tip smecher, abil si “descurcaret” care se-ascundea de fisc pentru a nu-si plati amenzile in valoare de vreo 30 de milioane de lei. Ceea ce e interesant este ca toti “baietii” astia si-au incasat salariul fara sa faca mai nimic pana in aprilie 2012, pentru ca DMPA nu a avut in aceasta perioada niciun fel de activitate. Operatiunea de “aspirare”…legala a banului public incepuse.

Buse Ioan si Darius Alexandru

Buse Ioan si Darius Alexandru

 

                                            Statia de exterminare de la Codlea

Elementul central al proiectului hingheresc trebuia sa fie asa zisul “Centru Teritorial de Ingrijire Temporara a Animalelor, in fapt o statie de exterminare mult mai eficienta decat lagarul lui Barbulescu de la Stupini, pentru ca era un adapost privat in care se putea interzice accesul oricui si pentru ca urma sa fie amplasat gard in gard cu incineratorul de la Protan iar evacuarea cadavrelor si stergerea urmelor se putea face in “procedura de urgenta” (pana la urma, cadavrele se puteau arunca in curtea Protanului direct peste gard). Pentru constructia noi statii de exterminare, Primaria Codlea a pus la dispozitia asociatiei D.M.P.A. terenul din coasta incineratorului si a inaltat gardul. Din pacate pentru hingheri, lucrarile s-au impotmolit din motive obiective si subiective ( intr-un an electoral, mare parte din banii incasati in 2011 de DMPA se puteau cheltui mai “eficient” in alte moduri) iar posibilitatea inaugurarii noii statii de exterminare pana la alegerile locale din iunie din 2012 s-a cam dus dracului.

DSCN4194DSCN4196

DSCN4198DSCN4215

 

 

Duba fantoma si grajdurile imputite ale DMPA

In martie 2012, Barbulescu a umblat la conturile asociatiei si-a cumparat o duba Peugeot boxer pe care-a inmatriculat-o cu nr. masinii de serviciu a lui Filip Alin, adica Bv-74-Vet. Duba a inceput sa-si faca rodajul hingherind “haiduceste” prin orasul Sacele, in martie si aprilie 2012. Numai din doua “aparitii”, duba fantoma a DMPA a inhatat aproape 40 de caini de pe strazile din Sacele caini pe care “baietii” barbulescului i-au aruncat claie peste gramada intr-un grajd darapanat ascuns in munti (si la care nu se putea ajunge decat trecand prin incinta unui ocol silvic pazit de padurari inarmati). Locul incarcerarii cainilor a fost tinut in mare secret, in timpul raidurilor (care semanau cu operatiunile de rapire ale piratilor somalezi), hingherii refuzand sa dea vreo relatie oamenilor care se rugau de ei. Din fericire am descoperit locatia, am venit cu televiziunea si politia,  iar dupa adrese insistente, DSVSA Brasov a catadicsit sa amendeze primaria Sacele cu 600 de lei, (desi initial directorul Enache Dorin Valter a mintit presa ca sandramaua de pe Valea Garciniului e in stadiu de “preautorizare”). “Caderea” grajdului din Sacele combinata cu iminenta alegerilor locale (in timpul carora exista oportunitatea ca banii asociatiei DMPA sa se evapore dupa perdeaua unor raiduri hingheresti cu iz electoral) i-au convins pe Ducar, Filip si Barbulescu sa amenajeze un adapost provizoriu, intr-un alt grajd sinistru situat de data asta in incinta unei ferme din orasul Rasnov. Grajdul a fost “inchiriat” gratuit “asociatiei” hingheresti de catre proprietarul fermei, la interventia vice-primaresei Marieana Ducar. In mare taina, in grajdul din Rasnov au fost montate niste tarcuri subrede, s-au aruncat niste paleti de plastic si pe urma cosmelia a fost inregistrata sanitar-veterinar cu complicitatea acelorasi indivizi care de ani de zile isi bat joc de lege, dand abuziv dreptul de functionare tuturor cocinelor imputite de pe teritoriul judetului Brasov: functionarii sanitar-veterinari (DSVSA Brasov) Vladila Constantin, Enache Dorin Valter, Serban Dan. Odata grajdul intrat in “legalitate” hingherii Buse si Darius au incepu sa prinda si sa incarcereze caini din Rasnov, Codlea, Sacele, Cristian, Harman, Bran prin acelasi tip de descinderi fugeratoare. Desi oficial Primaria Rasnov a declarat ca nu are nicio legatura cu actiunile DMPA care este chipurile “persoana juridica de drept privat”, in toate raidurile lor din Rasnov, Buse Ioan, Darius Alexandru si Duba-fantoma erau insotiti de viceprimarul Marieana Ducar si de politisti locali care le-aratau ce caini sa prinda si-i “altoiau” pe cetatenii recalcitranti. In 21 mai 2012, in parcarea de unde se face accesul la Cetatea Rasnov, cineva i-a filmat pe hingherii DMPA in timp ce impuscau cu tranchilizante un caine bland care, probabil, datorita socului sau varstei, a murit. Pe urma, la ordinele Marieanei, au mai fost tranchilizati inca 15, 20 de caini. Locul in care erau duse animalele nu a fost dezvaluit nici macar acum iar oamenii care doreau sa le revendice sau sa le adopte erau “sfatuiti” de Ducar Marieana sa-si vada de treaba sau sa mai astepte.

Grajd Sacele - Aprilie 2012

Grajd Sacele – Aprilie 2012

 

Aprilie 2012 Grajd Sacele

Aprilie 2012 Grajd Sacele

 

Inaugurare cu presa si blesteme

Pe 23 mai 2012 am descoperit grajdul DMPA-ului. Am intrat in incinta fermei care-ascundea grajdul, am chemat politia si am vrut sa vedem in ce conditii sunt tinuti cainii. N-am fost lasati sa intram nici noi si nici politia sub pretextul tembel ca era un adapost privat. Pentru ca lucrurile sa fie si mai interesante, Filip Alin, presedintele DMPA ne-a facut plangere penala pentru motivul cretino-fantamagoric ca am fi ocupat cladirea grajdului si am fi refuzat sa o eliberam. Vineri, 25 mai 2012, Marieana Ducar, Barbulescu si Filip au inaugurat oficial grajdul. A fost invitata presa (in special presa de partid), au fost invitati viceprimarii partasi la coterie, s-au strecurat si cativa politisti in civil, s-au dat declaratii, s-au tras cateva cadre cu cei cca 50 de caini din adapost. Desi “oficialitatile” au declarat ca vineri e program cu publicul de la 14 la 16, noi am fost tinuti la poarta alaturi de alti trei cetateni (care se rugau de 3 zile de primarie sa le inapoieze un caine) si de doi reprezentanti ai asociatiei Tasso. Ducar Marieana a explicat senina presei ca nu ne lasa inauntru intrucat “ei” (Asociatia DMPA) sunt “persoana juridica de drept privat” (sau “persoana privata de drept fizic”, nu conteaza) si ca daca “ei nu ne controleaza pe noi nici noi nu trebue sa-i controlam pe ei”. Dupa vreo ora am prins convoiul de viceprimari, barbulesti, ducari si filiponi la poarta fermei si i-am filmat in timp ce scrasneau din dinti si ne blestemau ca niste vajnici functionari publici ce erau. Din acel moment DMPA-ul a intrat oficial, (cu cizmele, cu dubele si pistoalele, cu drogurile de risc, cu Barbulescu, cu Filip, Ducar si cu intreaga lor trupa de ciraci si servanti) in viata oamenilor si-a cainilor.

                                                       Bilantul DMPA.

 

   De cand s-a infiintat, asociatia DMPA a incercat zi de zi sa imite SPGA-ului lui Barbulescu Flavius Dumitru iar hingherii sai “privati” au incercat sa ia “chipul si asemanarea” hingherului public nr. 1. Din pacate pentru ei, n-au reusit sa egaleze cifrele lui Barbulescu din epoca de aur a hingherelii si nici asteptarile “investitorilor strategici”. Faptul ca i-am urmarit, i-am monitorizat, i-am “hartuit” (cum le place lor sa spuna) si le-am facut cel putin 4 sesizari penale si zeci de plangeri la politia din Rasnov, Predeal, Zarnesti, Cristian le-a turnat hingherilor “neguvernamentali” ceva plumb in picioare, pistoale (cu tranchilizante) si seringi si le-a micsorat de cel putin 6-7 ori capacitatea de “productie” (n-au putut sa “proceseze” decat un numar mic de caini in comparatie cu potentialul lor real care s-a vazut in perioada 10-17 octombrie 2012, cand cu ocazia asa zisei carantine de rabie din Zarnesti au prins nu mai putin de 205 caini).

Conform datelor obtinute de Politie in urma nenumaratelor solicitari pe care le-au facut, in perioada mai 2012-11 ianuarie 2013, Asociatia DMPA ar fi capturat 358 de caini dintre care 198 ar fi fost reteritorializati (106 in Rasnov, 56 in Codlea, 10 in Cristian, 19 in Harman, 3 in Bran, 2 in Sanpetru, 2 in Halchiu); 14 ar fi fost adoptati, 21 ar fi murit din diverse cauze (canibalism, senilitate, plaga muscata, hemoragii etc.), iar 81 ar fi fost eutanasiati din aceleasi motive mai mult sau mai putin tembele (1 canibalism, 2-turbare, 19-agresivitate, 3-senilitate, 56-fara niciu motiv). In spatele aceste statistici seci (din care reiese faptul ingrozitor ca unele animalele au fost lasate sa se manance intre ele, altele au fost ucise iar altele au fost probabil abandonate pe coclauri in timp ce in acte au fost “reteritorializate”) se ascund insa urmatoarele activitati pe care hingherii DMPA coordonati de Barbulescu si Filip le-au prestat calcand in picioare legea, bunul simt si ineptiile bucolice pe care chiar ei si le trecusera in statutul “asociatiei”:  au prins toti cainii prin impuscare cu tranchilizant, au chinuit, au infometat, au insetat si au ucis animale, au incasat taxe de revendicare/adoptie ilegale ne-au interzis abuziv accesul in adapost, au lasat animalele sa zaca in dejectii si sa se sufoce in aerul pestilential cu iz de urina, excremente si var (toate geamurile adapostului erau batute-n cuie vara trecuta) le-au aruncat in boxe fara sa tina cont de sex, de agresivitate, de talie, creindu-le astfel conditii ideale sa se manance intre ele; au adus pui fara mame pe care nu i-au hranit, nu i-au ingrijit, au udat cainii cu furtunul chiar si iarna, nu i-au tratat medical, lasandu-i sa se infecteze, sa se contamineze, sa moara. 

Apogeul activitatii stradale a DMPA a fost atins in aprilie 2013 in Predeal. Temandu-se sa nu fie “sabotati” de noi, hingherii au facut apel la primarie iar vice-primarul Victor Iliescu a facut apel la politie, la jandarmerie dar si la cativa indivizi patibulari care s-au prezentat a locul faptei mascati sau fluturand topoare deasupra capetelor exact cum se prezentau in evul mediu hoardele de fanatici care porneau la o “vanatoare de vrajitoare”. Protejati intr-o asemenea masura, hingherii DMPA si-au aratat adevaratul potential: au calcat de fata cu politia, linia continua a DN1, ne-au amenintat, ne-au injurat, au dat cu picioarele in camerele cu care-i filmam. Politia si jandarmeria nu s-au lasat nici ele mai prejos, ne-a luat actele, a incercat sa ne opreasca sa-i mai urmarim pe hingheri, au tras de noi, ne-au invitat insistent la sectie, au spus ca ne amendeaza, ca ne fac dosare penale si ca nu ne pot proteja de huliganii cu masti si topoare.

130423 Politia+Jandarmeria130423 Politia si individ cu topor

20130423102047 (4)130423 Dmpa 5

130423 Dmpa1 (1)130423 Dmpa1 (2) Ingrijitor violent

130423 Individ mascat in duba Dmpa130423 Viceprimarul Iliescu

Epilog

 

  Dupa plangerile penale pe care le-am facut hingherilor si viceprimarului Victor Iliescu pentru actiunile de la Predeal si mai ales dupa postarea pe facebook a minunatelor filmulete cu sudalme, amenintari, mascati, furci si topoare, DMPA-ul s-a cam blegit. Buse Ioan Petru ne-a promis ca o sa ne anunte despre actiunile de capturare (n-a facut-o dar dupa toate aparentele nici n-a mai capturat nimic) iar “sufletul” rasnovean al antreprizei hingheresti “care este persoana juridica de drept fizic” (sau invers) Marieana Ducar s-a inmuiat si el (probabil pentru ca impotriva “vicesei” s-a inceput urmarirea penala pentru comiterea infractiunii de comportament abuziv). In fine, totul s-a incheiat cu capitularea “presedintelui” Filip Ilie Alin care a aflat “pe surse” ca am pregati o actiune de ordonanta presedintiala (ca in cazul Stupiniului) pentru a-i inchide haznaua de adapost.

Share
14 Responses to "“Asociatia” hinghereasca (D.M.P.A.) la prima infrangere: inchiderea grajdului de la Rasnov"
 • ANU 31/05/2013 la 11:15 am

  BRAVOOOOOO baieti! Si Bravo Ioana ca ai putut ajuta toti cainii care mai erau in haznaua aia.

 • Georgeta biro 31/05/2013 la 11:23 am

  Este extraordinar ce vreti sa faceti.Iubesc animalele, am si eu un super mic adapost> Dar, am o intrebare.Cum procedati mai departe.Ce se v-a face ? Solutia nu este desfiintarea lor ci functionarea lor normala si umana.Animalele au nevoie de astfel de adaposturi, actionati in sensul functionarii lor in bune conditii, nu desfiintarea lor.Presiunile sa fie ritmice si hotarite pentru a functiona.E usor si rasunator d.p.d.v. mediatic, sa faci raiduri care duc la desfiintare.Dupa aceea ….ce ?Dispare nevoia lor? Nu !Trebuie bani, organizati, sa va organizati toate ONG-urile pentru stringere de fonduri, pe care adunindu-le, le puteti si controla. Nevoia exista.
  Situatia care exista era intolerabila, dar,cefacem mai departe?Nu e putin prea romanesc ,dorinta noastra de a strica pentru a reconstrui, in loc sa imbunatatim ce avem?
  Supraveghiati, urmariti ritmic si permanent…nu ar fi putut sa faca ce au facut.Iar Barbulescu ? Ce iubitor de animale are ca si uniforma de servici…echipament de camumflaj vinatoresc?Este de atitia ani in acel post si nimeni nu a observat ca este cel mai nepotrivit om in acel post?Oare cum a ajuns acolo.Ce l-a calificat pentru acel post, (bine platit de altfel)?Si, chiar asa, ce calificare, aptitudini trebuie sa ai pentru un post unde…trebuie sa fi bun profund.
  Urmariti animal planet?Politia animalelor? Nu mai scriu nimic….ajunge….simt ca…degeaba !

  • Dudu 31/05/2013 la 1:36 pm

   Un punct de vedere 100% pertinent. Ce bine este sa constati ca mai exista oameni cu simtul realitatii!

 • ANU 31/05/2013 la 11:29 am

  Sper ca oamenii sa se uite si la filmulete sa vada condittile in care haznalele alea au autorizatie…Cum stau animalele si puii acolo.

 • […] Detalii despre întreaga poveste >AICI< […]

 • Lili 31/05/2013 la 12:45 pm

  Cu ce pot sa va ajut? Sunt din Codlea. Vorbisem cu primarul nostru cu ceva vreme. Am facut o cerere sa ocup postul de administrator la adapostul de catei din Codlea. Dar se pare ca nu va fi asa. O sa fac copie dupa aceasta postare si o sa merg la el sa-i cer socoteala. Eu l-am votat si am dreptul sa-l iau la rost. Sunt bolnava de cancer dar asta nu ma va impiedica sa iau atitudine. Spune-mi cum pot sa va sprijin.

  • codrut 31/05/2013 la 11:09 pm

   In primul rand, D-zeu sa va dea sanatate. Multumim pentru sprijin (sa stiti ca si simpla sustinere morala inseamna foarte mult). Sa-i cereti socoteala primarului este un lucru important care cu siguranta ar ajuta. Daca toti cetatenii nemultumiti ar proceda asa, lucrurile ar sta mult mai bine!

 • Casandra 31/05/2013 la 4:59 pm

  Sper sa trimiteti aceste informatii tuturor organelor de control din Romania si sa traduceti articolul in engleza pentru a putea fi trimi la UE si la toate organele de control din UE pentru a se incepe o ancheta internationala referitoare la distribuirea sumelor alocate din strainatate acestor primarii….criminale…daca s-a inchis adapostul de la Rasnov, acum a venit momentul sa fie inchisi si criminalii si escrocii…plus, poate ca toti strainii care INCA mai cred ca la STupini este OK….ar trebui sa fie informati despre persoanele cu care colaboreaza in mod indirect…Media nationala in Romania trebuie bombardata cu aceasta informatie pentruca in final cineva, undeva sa dea ordin sa se deschida dosarele penale depuse deja de ani de zile impotriva acestui MONSTRU DIN CARPATI….plus sa mai deschida si altele impotriva protectorilor lui….TOTI…inclusiv jurnalisti din Brasov…Traduceti si in germana si in engleza….aceasta DMPA si DVS Brasov si SPGA trebuie cercetate la toate nivelele….

 • nicoleta 31/05/2013 la 5:28 pm

  cu siguranta a fost anevoios, dar …. nu si imposibil.Oameni ca voi, ne demonsteaza, ca a fi consecvent in luptele pe care le ducem, pot aduce la final, infrangerea razboiului.FELICITARI SI MA BUCUR ENORM, DIN TOATA INIMA, CA ASTAZI EXISTA,
  IN MINUNATA NOASTRA TARA, CU UN LAGAR MAI PUTIN .

 • Georgeta Predeanu 31/05/2013 la 11:26 pm

  Ma bucur din tot sufletul!

 • Silvia Munteanu 02/06/2013 la 12:55 pm

  DRAGI PRIETENI
  Un prim pas a fost facut: RASNOV , adapostul mortii a fost inchis. Predealul si-a platit tributul de caini morti, de multa suferinta, eu suport in continuare hartuieli zilnice de la autoritati. Am nevoie de ajutor.
  Tribut de sange a fost platit si de cainii din celalate 10 localitati, numai ca despre ei sarmanii, numeni nu vorbeste…
  Stiu de la 2 viceprimari foarte implicati ca actiunile noastre in PREDEAL au fost hotaratoare pentru decizia si votul de inchidere a Rasnovului, dar BINEINTELES nu numai asta. eU CRED CA A contat foarte mult toate actiunile voastre si sustinerea.
  Dar mai ales a fost decisiva LUPTA asociatiei COMBATETREA ABUZURILOR BRASOV
  TUTUROR CELOR IMPLICATI IN ORICE FEL, mai ales celor care ati preluat caini din iadul de la RASNOV, VA MULTUMIM
  STRAINATATEA s-a implicat foarte mult. MULTUMIM de asemenea.
  DIN PACATE NU ESTE SUFICIENT.
  MARI PERICOLE PANDESC IN CONTINUARE CAINII ARIEI DMPA, cele 10 localitati din jurul Brasovului, deoarece DMPA este dotata cu masina speciala, are personal, are sustinerea MAFIEI LOCALE, si aici am numit autoritatile locale, politia nationala, jandarmeria nationala..
  DMPA va strange in continuare caini si ii va distribui intre cele 10 localitati pentru a intretine isteria populatiei si a forta primarieile sa plateasca.
  CAINI distribuiti astfel nu sunt nicaieri bineveniti, nu le da nimeni de mancare. sunt alungati de peste tot…
  SE vor concentra ca NOUL ADAPOST CODLEA sa fie gata cat mai curand.
  CODLEA ESTE UN DEZASTRU PENTRU CAINII NOSTRI, este gard in gard cu PROTAN, ii vor arunca direct in cuptor de vii…
  DEci, ESTE IMPERIOS NECESAR ca DMPA-ASOCIATIA CRIMINALA ascunsa sub masca UNEI ASOCIATII PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR, PRECUM SI MONSTRUOASA COALITIE din jurul acesteia, am numit aici sprijinitorii killerului oricare ar fi ei, sa fie desfiintata.
  Noul adapost CODLEA, in faza incipienta de cionstructie, poate deveni un centru de asistenta pentru cainii zonei, o mare clinica…dar neaparat gestionata de straini, ca romanii s-a vazut ce le poate capul in materie de protectia animalelor…In fond, acum fiind In UE nu este nici o problema in a concepe o structura moderna, cu implicare externa, pentru gestionarea domeniului
  Va rog contribuiti in orice fel credeti si puteti, idei, pareri, sugestii, interventii, loby, orice…
  Va rog, haideti sa desfiintam MONSTRUOASA COALITIE de la BRASOV
  Eu am vazut MOARTEA in ochii amaratilor de cainii, acolo…
  Am vazut ura in ochi participantilor la raidurile mortale, amenintari cu moarte, cu topoare…instigare la ura fata de animale si protectorii lor…uitati-va in pozele si filmele de mai jos

  • Mada 03/06/2013 la 6:38 pm

   Nu exista nici o modalitate sa ” strigam ” dupa ajutor la Uniune? Ma depaseste un pic situatia, dar mi se rupe sufletul pentru animalele de pe strada si imi place sa cred ca exista o speranta si cred cu tarie ca singura noastra speranta este U.E.

 • Vlad Craioveanu 02/06/2013 la 2:11 pm

  Daca nu sunt INCHISI cei care au pus la punct oroarea asta, vor gasi alte cai de a continua…

  Si cat timp va exista „material de lucru”, vor exista si hingheri – chiar ma intreb: cum este posibil sa se inmulteasca hingherii mai mult decat cainii?! Pentru ca exact asta se intampla!

 • […] Asociatia DMPA (din care fac parte 11 UAT ÅŸi firma de servicii veterinare SC Creative Zone SRL aparÅ£inând celui mai rapace veterinar din judeÅ£, Filip Alin) este un struÅ£o-cămilă juridică clocită de mintea diabolică a eternului hingher Barbulescu Flavius Dumitru, cu scopul de a face afaceri cu câini fără stăpân în juma’ de Å£ară, pe bani publici dar în regim privat, fără niciun fel de transparenţă ÅŸi la adăpost de orice fel de monitorizare din partea ONG-rilor sau simplilor cetăţeni (am scris mai mult aici http://animatime.ro/2013/05/asociatia-hinghereasca-d-m-p-a-la-prima-infrangere-inchiderea-grajdului-&#8230;). […]

Leave a Reply: