Apocalipsa dupa HCL 66

1web-final

 

 

13 iunie 2013, ora 8.30 (16 ore si 30 de min. de la anularea de catre Curtea de Apel Brasov a HCL nr. 66/1999 pentru aprobarea Regulamentului de Crestere si Detinere al Animalelor Domestice si Pasarilor de Curte in Municipiul Brasov)

Primarul George Scripcaru isi parcheaza linistit limuzina (skoda superb) in fata Primariei Brasov. Nici nu apuca sa coboare bine ca o turma de porci manata de Ilie Botorog apare de dupa colt si-l rastoarna peste un rond cu panselute. Un politist local il ajuta sa se ridice, exact la timp pentru a observa cum 14 bichoni fara lesa si fara “bodnita” urineaza dusmanos pe toate rotile superbei skode superb (“bodnita”-termen introdus in limba romana de Consiliul Local Brasov prin HCL 66/1999 la propunerea lui Vasile Paraschiv. “Comisiile 3,4 si 6 au avizat”, intrucat vechiul termen- “botnita” continea un prefix specific “limbajului de jargon” cu mare potential subversiv: termenul ”bot”). Pentru a-l proteja de oribila priveliste a bischonilor incontinenti, politistul local il tranteste din nou la pamant pe primar, acoperindu-l cu trupul. De la nivelul tulpinelor celor mai scumpe panselute din tara, George Scripcaru apuca sa vada mercedesul consilierului local Tudor Dutu care incearca fara succes sa parcheze pe locul favorit, adica sub un stalp cu inscriptia “oprirea interzisa”. Locul e ocupat acum de 2 vaci Holstein care alapteaza un card de vitei. Dutu da cu spatele disperat dar nimereste intr-un tomberon din care ies nedumeriti trei ursi gunoieri. Naucit, primarul Brasovului se ridica cu greu dar se impiedica in mustata lui Vasile Kraila care, refugiat intre aceleasi panselute nepretuite, ii raporteaza ca toate sensurile giratorii din oras au fost luate in stapanire de turme de oi, capre si mufloni detinute ilegal (“in blocuri de locuinte”). Numai giratoriul de la “Gemenii” a scapat usor pentru ca acolo s-au instalat doar gaini, curci, bibilici si alte “pasari de curte” crescute la fel de ilegal (in pivnite, debarale si sertare). Circulatia e blocata in tot orasul iar pe lacul Noua au fost semnalate doua carduri de gaste de cel putin 300 de “capete”, fiecare (scapate din cotetul amenajat intr-o mansarda, fara acordul Serviciului Public de Administrare Piete, de catre un cetatean din Darste). Vasile Kraila nu reuseste sa-si termine raportul pentru ca e atacat miseleste de 3 pisici, crescute ilicit (fara avizul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor) de catre un cetatean de pe strada Republicii. Coplesit, Kraila hotaraste sa-si vanda scump pielea si se apara cu unul din cele 25 de exemplare (facute sul) din Legea 215 pe care le are permanent asupra sa.

Ora 8.52 (16 ore si 52 de min. de la anularea HCL nr. 66/1999)

Viceprimarul Atomei mobilizeaza functionarele si mobilierul de la C.I.C. si organizeaza un “pod umano-birocratic” pentru a-l salva pe primar. Atomei iese curajos din primarie dar e atacat imediat de-un stol de perusi, papagali si zebrute australiene crescute ilegal (pentru ca n-au fost microcipate si nici declarate la serviciul public de hingherit-ecarisaj) care-i ciugulesc urechile si se gainateaza in picaj pe camasa lui de un alb imaculat. De cracul drept al pantalonului ii atarna un pui de broasca testoasa evadat dintr-un pet-shop ce functioneaza ilegal (fara acordul Serviciului Public pentru Administrare Crese) iar de curea i s-a agatat o intreaga familie de porcusori de Guineea detinuta abuziv (fara sa fie trecuta la intretinere) de portarul Primariei. In ciuda atacului fulgerator al zburatoarelor, taratoarelor si rozatoarelor de companie, operatiunea de salvare reuseste. Scripcaru e pus la adapost in sala de sedinta a Consiliului Local unde organizeaza o “celula de anulare a efectelor anularii HCL 66” (Comisiile 1, 2, 4 si 6 au avizat pozitiv). Vasile Paraschiv isi aminteste ca, de dimineata a vazut in Parcul Titulescu 11 vulpi turbate fugarite de 23 de curcani, fugariti la randul lor de primarul din Codlea, Munteanu Catalin (probabil pentru ca refuzau sa-si ia antibioticul inainte de ora 10) insa a pus totul pe seama efectului halucinogen al gargarei cu bitter (suedez, olandez sau finlandia-ez) pe care o face in fiecare dimineata (pentru diminuarea colesterolului si a traumelor psihice dobandite pe vremea cand lucra la Securitate).

2web-final

Ora 9.32 (17 ore si 32 de min. de la anularea HCL Brasov nr. 66/1999)

Scripcaru il suna disperat pe comisarul Mircea Popa (seful politiei Municipiului) pentru a-i ordona sa incheie al VI-lea protocol B.O.C. (“Brasovul-Oras Civilizat”) adica sa faca un “dus” mediatic de cel putin 20 de minute in compania hingherilor, ocrotitorilor hingherilor (DSVSA Brasov) si “milioanelor de prieteni” din asociatia cu acelasi nume. Afla ca din pacate, Mircea Popa tocmai a fost luat ostatic de cei 4 caini si-un hamster crescuti ilegal, imoral, si insipid (fara aprobarea Companiei Apa) de catre un cetatean din Colonia Metrom. Celebrul Comisar desfasura cu succes misiunea lui  favorita (convingea cetatenii din blocuri sa nu dea drumul in casa hotilor de buzunare care actioneaza in troleibuze si sfatuia cetatenii din troleibuze sa nu permita urcarea intre statii a hotilor din locuinte) cand respectivele “patrupede” i-au dat drumul in casa dar l-au retinut abuziv confundandu-l cu unul din hingherii lui Barbulescu, mai precis cu numitul Burga Gheorghe.

Ora 9.45 (17 ore si 45 de min. de la anularea HCL Brasov nr. 66/1999)

Se ia legatura (pe linia de urgenta) cu Enache Dorin Valter (directorul DSVSA Brasov) care, cu incomensurabila lui probitate profesionala (pe care nici DNA-ul n-a reusit s-o “masoare” dupa o audiere maraton) apreciaza ca “HCL 66 e nula numai in opinia Curtii de Apel Brasov, ai carei judecatori nu sunt nici medici veterinar, nici hingheri si nici laboratoare acreditate R.E.N.A.R. (asa cum este laboratorul veterinar al DSVSA) pentru a putea emite o opinie pertinenta si salubra in speta”. “Ingrijorarea municipalitatii este insa perfect salubra si relativ pertinenta” sustine Enache care mai precizeaza ca, “din cauza anularii HCL 66/1999, animalele au un comportament deviant si insalubru, in sensul ca nu se mai mananca intre ele asa cum procedeaza animalele cu un comportament normal (mai ales daca beneficiaza de conditii de bunastare optime si salubre ca cele din adapostul de caini de la Stupini). Directorul DSVSA il asigura insa pe Scripcaru ca laboratorul pe care-l conduce (autorizat “R.E.N.A.R.” dar mai ales “D.U.C.A.R.” si recunoscut la nivel judetean pentru marja de eroare uluitor de mica a rezultatelor analizelor: cca 50 %) e gata sa certifice la orice ora faptul ca toate mamiferele, pasarile sau reptilele cu sau fara stapan sufera de boli cronice, incurabile, transmisibile de la animale la om (prin aer) si invers si absolut netratabile precum: rabie, casexie, senilitate, mamita, demodecie, stare proasta de intretinere, lipsa lactatie, flegmon buza inferioara (sau cioc inferior, in functie de specie) din cauza vietii nesanatoase duse pe strada, in padure, in locuintele detinatorilor sau in curtile acestora”. Enache se opreste brusc anuntandu-l pe Scripcaru ca Vladila Costica (seful compartimentului de bunastare a hingherilor si circarilor din cadrul DSVSA) e fugarit prin curtea institutiei de o haita de catei carora a refuzat sa le faca pasapoarte (de teama ca animalele sa nu devina victimele retelelor ilegale de traficanti de caini si sa ingroase randurile patrupedelor fara stapan care cersesc in trei picioare prin spatiul Shengen). Inspectorul Dobrescu Paraschiv este trimis imediat in ajutorul lui Vladila datorita modul lui “pertinent” si “semi-salubru” de a comunica “in relatie cu animalele” (ameninta si vorbeste porcos).

Ora 10.22 (18 ore si 22 de min. de la anularea HCL Brasov nr. 66/1999)

   La cartierul general al “celulei de combatere a animalelor domestice si pasarilor de curte in Municipiul Brasov”, George Scripcaru propune tinerea unui moment de reculegere in memoria “trecerii in Nulitate” a HCL 66/1999. Vasile Paraschiv procedeaza la lecturarea minutei instantei (Comisiile 3, 4 si 5 si  au avizat cu amendamentul ca lecturarea trebuie sa se faca pe un ton dezaprobator). In timp ce-si sterge o lacrima, viceprimarul Atomei descopera ca “desi este irevocabila, Decizia Curtii de Apel Brasov nu este totusi definitiva”. Revelatia viceprimarului readuce speranta in “celula”. Se impart la iuteala sarcinile: juristii Consiliului Local impreuna cu avocatii prestigioasei firme de avocatura Tita Nicolescu (ce percepe Consiliului Local tarife derizorii de numai 7000-8000 de lei per speta pierduta) vor ataca decizia Curtii de Apel Brasov pe toate caile posibile: mai intai la Judecatoria Brasov, pe urma Judecatoria Intorsura Buzaului, apoi la Avocatul Poporului si la sfarsit, la stirile RTT Brasov. Consilierul judetean Vestea va fi invitat (a 80-a oara dintr-un total de 83 de editii) la “Unda de Soc” cu Dan Ghita, pentru a-i adormi pe toti cetatenii multumiti de anularea HCL 66/1999. Vasile Kraila va cauta articolul din Legea 215 (nu se poate sa nu existe!) care permite primariei sa confiste toate animalele prin intermediul hingherilor lui Barbulescu si sa le duca la abatorul lui Luca cu masinile de gunoi ale Urban Brasov. Consilierul (“primarul”) de Bartolomeu Ciprian Chiriches va face reguli scrise si nescrise (pe care le va scrie totusi) clare pentru toata lumea inclusiv pentru el si pentru Curtea de Apel Brasov. Folosindu-se de bogata sa experienta de fals avocat si de autentic patron de covrigarie, Chiriches va scrie inclusiv o “regula scrisa” care sa interzica instantelor de judecata “sa anuleze, sa anihileze, sa recuze, sa expulzeze, sa ejecteze, sa stearga sau sa scrie peste” noile reguli scrise si nescrise de el (trebuie eliminate toate posibilitatile tehnice pe care le au instantele!). George Scripcaru va da interviuri la RTT Brasov, la MyTex, Antena 1 Brasov si va merge la emisiunea Oneliei Pescaru de la Mixtv condamnand toti ”iubitorii de un animal” care “a” cerut in mod “aberand”  lasarea Brasovului fara “regulamentul de crestere si detinere de un animal domestic si un pasare de curti” (“iubitor de un animal”-expresie de o certa valoare literar-artistica, introdusa in limba romana de George Scripcaru in cadrul emisiunii Mix Actual cu Onelia Pescaru din data de 25  martie 2013 –http://www.mixtvbrasov.ro/18335-mix-actual-25-03-2013/ , de la minutul 28.17 pana la minutul 31.42- cu scopul a sublinia distinctia “ontologica, axiologica si gnoseologica” intre “iubitorii de un animal” si “iubitorii de doua, de trei sau de toate animalele”. Comisiile 1, 2, 3 si 6 au avizat pozitiv). Hingherul sef Barbulescu Flavius isi va monta doua tunuri cu tranchilizant pe jeep-ul de serviciu (Bv-03-SGA) pentru a putea imprastia manifestatiile neautorizate ale animalelor domestice si pasarilor de curte din Municipiul Brasov printr-un tir concentrat cu seringi cu ketamina calibrul 56 (utilizate in mod normal pentru elefanfi, orci si casaloti). Tunurile vor fi sprijinite la sol de hingherul Paval Gheorghe care va lansa pe cale bucala un damf de alcool suficient de puternic pentru a scoate din lupta 5 ursi gunoieri, 75 de caini comunitari sau 100 de capre cu sau fara stapan. Scripcaru va lua legatura cu BCCO si cu DIICOT Brasov pentru a anunta ca exista totusi pericolul ca o singura incarcatura de ketamina trasa aiurea de hingheri sa alimenteze o retea intreaga de traficanti de droguri. Comisarul sef Florescu si procurorul Borcoman il vor asigura ca nu e nicio problema, intrucat eventualele retele de traficanti “structurate” accidental in jurul unei incarcaturi de ketamina lansate de Barbulescu, vor fi “destructurate” usor, in numai 3-4 ani de munca intensa, cu ajutorul a doar 23 de politisti sub acoperire.

13 iunie 2013. Ora 13.13 (21 de ore si 13 de min. de la anularea HCL Brasov nr. 66/1999)

Sedinta se intrerupe si tot aparatul Primariei asista, in stare de soc, la “martiriul” consilierului Ciprian Chiriches. “Deputatul” de Bartolomeu (care incepuse de dimineata un periplu cu bicicleta prin cartier pentru a demonstra “iresponsabililor” care au cerut anularea HCL 66/1999 ca doar un biciclist din 5 supravietuieste unei plimbari printre haitele dezlantuite) apare pedaland disperat, urmarit de toti cainii, pisicile, papagalii si hamsterii cu sau fara stapan din oras. In fata Primariei isi arunca bicicleta si se catara pe soclul “lupoaicei capitoline” de unde se pregateste de-un ultim “sincron” pentru RTT si Antena 1 Brasov. Paul Petrosel, stropit cu dejectii animaliere din cap, pana-n tricoul cu inscriptia “I love Barbulescu Flavius, I hate dog’s” ii baga sub nas un microfon telescopic. Chiriches  zbiara profetic cerandu-ne sa ne pocaim si sa ne pregatim sa fim loviti de cele “66 de plagi biblice” pentru ca am acceptat sacrificarea HCL 66. Pe urma isi smulge parul din cap, se loveste cu pumnii in piept si ameninta ca disparitia prematura a “regulilor scrise” de D-zeul Brasovului (recte “Zeus-Scripcaru”) si avizate de comisiile 3, 4, 5 si 6 ale Consiliului Local Brasov, va rascula porcii din cotete, vacile din staule si statuile din parcuri, iar mii de Botorogi vor inunda strazile orasului aruncand cu excremente. Toti patrupezii si toate patrupedele se vor inmulti atat de mult incat vor alcatui practic un al doilea covor asfaltic ce va face si mai inutila interminabila, inutila si sisifica activitatea a lui Butuza de carpire a primului covor asfaltic (Primaria va intra astfel intr-o catastrofala incapacitate de neplata, pentru ca nu va mai avea de ce sa-i plateasca patronului de la Vectra milioane de euro care vor ramane astfel pe umerii bugetului local, cocosandu-l). Cuptoarele Protanului se vor deschide si cei 36000 de caini omorati de hingherii lui Barbulescu vor navali asupra zonei metropolitane folosindu-se de minunatele sosele de centura ctitorite de “domnu’ primar”. Ca prin minune, profetia lui Chiriches incepe sa se adevereasca. Mai intai, lupoaica capitolina prinde viata si-l musca pe “avocatul” covrigar de fund (Scripcaru nu crede in miracolul asta minor opinand ca statuia lupoicei era de la inceput o catea, o “javra” vopsita de stapan cu aurolac pentru a o ascunde de hingherii lui Barbulescu). Pe urma, apar 233 de sosii ale lui Ilie Botorog care arunca cu materii fecale in cladirea primariei. La sfarsit, cerul se intuneca, pamantul se cutremura, haurile se deschid si apare un terrier pitic de cca 66 de metri inaltime, cu ochii bulbucati si dinti de tiranozaur care seamana izbitor cu cainele lui Jim Carey din “Masca”, in momentele cand purta respectiva masca. Cainele a suferit o mutatie genetica si a inceput sa creasca accelerat din cauza stresului suferit pentru ca era detinut fara acordul vecinilor, intr-o cusca neautorizata de primaria Brasov si era plimbat fara acordul Regiei Padurilor Kronstadt si fara ca stapanul sa aiba asupra lui maturica, farasul si carnetul de sanatate stampilat corespunzator. Exact ca-n opinia pertinenta a lui Enache Dorin Valter, animalul mutant (un mascul) pare sa sufere de multiple boli “cronice”, “incurabile” si “trasmisibile de la animale la om si invers” ca de exemplu: “mamita, casexie, senilitate, lipsa lactatie si, evident, flegmon buza inferioara”. Inainte de a fi tranchilizat de Barbulescu cu 3 galeti de ketamina si eutanasiat cu doar 3 miligrame de T61, giganticul “patruped” de rasa pitica ranjeste diabolic, rastoarna cu un jet de urina jeepul hingherului-sef si inghite dintr-o imbucatura cladirea Primariei fara sa obtina in prealabil un PUZ sau macar avizul comisiilor 1, 2, 4 si 7 (obligatoriu in cazul demolarii sau schimbarii locatiei unor cladiri).

3web-final

 

P.S.

In mod inexplicabil, pe locul Primariei ramane un sens giratoriu decorat in stilul clasic-scripcarian (cu gazon, panselute, lalele si rododendroni de lux). Conform unei surse neoficiale, sensul giratoriu din subsolul Primariei fusese amenajat in secret de George Scripcaru cu scopul ca edilul-sef insotit de Atomei Adrian si Barbulescu Flavius sa se relaxeze pregatind exterminarea cainilor comunitari cu sau fara stapan (pe urmatoarele trei cincinale) departe de urechile oricarui “iubitori de un animal” si mai ales de urechile oricarui “un animal scos la plimbare fara bodnita si maturica de respectivii iubitori de acelasi un animal”.

Sfarsit

Acest text este o fictiune, un pamflet care parodiaza panica in care au intrat autoritatile locale dupa justificata anulare a HCL 66/1999. Asemanarea unor replici, a unor declaratii ori comportamente din acest pamflet cu replici, declaratii si comportamente din realitate, nu este deloc intamplatoare.

Share
One Response to "Apocalipsa dupa HCL 66"
Leave a Reply: