Ne judecam cu Ion Tiriac pentru “vanatoarea” de la Balc. Marti 10 decembrie, la Judecatoria Marghita.

  Marti, 10 decembrie 2013 la Judecatoria Marghita este programat al treilea termen de judecata in dosarul cu nr. 2365/255/2013 care are ca obiect plangerea noastra impotriva rezolutiei procurorului de netrimitere in judecata a lui Ion Tiriac, Wolfgang Porsche si-a celorlalti nemistreti care-au participat in 2013 la celebra “vanatoare” de la Balc. Mai pe scurt, este primul proces al Aliantei cu primul miliardar roman intrat in topul Forbes. Desi intr-o tara ca Romania demersul pare nebunesc si complet lipsit de finalitate (Cum dracu sa ne asteptam ca cineva sa-l sanctioneze pe cel mai sportiv dintre miliardarii patriei si invers pentru ca si-a hacuit cu propriul puscoci propriile animale cand “rumanul” de rand, atat de prezent in cuvantarile anuale ale Tiriacului isi mai ameninta inca odraslele cu celebra vorba de duh “eu te-am facut, eu te omor”?!) am avut totusi cateva satisfactii.

balc-vanatoare-mistreti

 

Secretele “vanatorii” de la Balc

  In primul rand, datorita procedurii de citare a partilor (obligatorii in instanta) s-a intamplat o adevarata minune: Tiriac a trebui pana la urma sa fie citat si, volens, nolens sa afle si el ca exista un dosar penal pe numele lui ceea ce echivaleaza cu o infrangere umilitoare pentu cioporul de militieni si procurori bihoreni care s-au ferit ca dracu de tamaie sa-l deranjeze pe miliardar. Astfel, nu numai ca cel mai mare mistretzo-filo-fob al tarii n-a fost legitimat, audiat ori citat in vreun fel pe parcursul cercetarii penale, dar, fapt exceptional si probabil unic in analele dosarelor penale, nici macar n-a primit comunicarea celor doua rezolutii de NUP care-l disculpa (rezolutiile ne-au fost trimise doar noua). De fapt daca stam mai bine sa ne gandim, logica “organelor” e una de bun-simt. Daca Tiriacul in loc sa se bucure ca l-au scos basma curata s-ar fi suparat pentru ca au indraznit sa faca un dosar penal pe numele lui si ar fi impuscat postasul?!

In al doilea rand, lasand la o parte motivatia troglodita pe baza careia procurorul Dorel (Motiu) isi scrijeleste NUP-ul de rigoare, rezolutia contine cateva informatii extrem de interesante care n-au ajuns nici macar la urechile antrenate ale presei senzationaliste. Am intrat astfel (fara sa vrem ce-i drept) in posesia listei complete a participantilor la partuza pseudo-vanatoreasca de la Balc. Pe lista multi oameni grei, care daca si-ar pune mintea si buzunarul ar putea sa cumpere judetul Bihor numai cu banii pe care-i cheltuiesc intr-o luna pe after-shave : Tiriac Ioan, Baumhauer Alfred, Bemhard Wolgang, Blaga Mihai, Florea Sorin, Goergescu Sandu, GrigriuDragos, Hampel Erich, Malo Rafael, Magold Klaus, Marsan George Mayor, MerinoJimenez Jose, Miles Jack, Miles Mark, Poppas Alexander, Porsche Wolfgang, PrinzDimitrie Sturdza, Randa Gerhard, Rau Peter, Rauch Franz, Ricci Stefano, SarkanyArpad, Sebesanu Tinu, Streicher Rudolf, Tica Florin, Tiriac Ion Alexandru, Tonnies Clemes, Wolf Siegfriend si Zoller Wolfram Gunter. Este de remarcat insa si paleta larga de “selectie”- de la mostenitori intarziati” de imperii auto ca Wolfgang Porsche la  primari de orase de pe Coasta de Azur ca George Marsan).

Alte informatii inedite ne sunt relevate de celebra autorizatie de “recoltare prin impuscare” nr. 1/12.01.2013 care contine “cota” de animale ce puteau fi hacuite pe 12 si 13 ianuarie 2013 dar si bilantul final al macelului. Astfel un anume Dorcescu Teodor administratorul “mistretzariei” ( probabil vreun interpus al lui Ioan Tiriac) i-a “autorizat” pe distinsii magnati sa ciuruiasca nu mai putin de “350 de exemplare mistret (masculi si femele), 30 de exemplare cerb comun (masculi si femele), 5 exemplare muflon (masculi si femele) si 10 exemplare cerb lopatar (masculi si femele)”. Dand dovada insa de o cumpatare remarcabila, Porsche & Compania nu au atins nici pe departe “cotele” pantagruelice ale lui Dorcescu ci s-au multumit sa masacreze doar “268 de mistreti (vier-93 buc., femele 47 buc., purcei 128 buc.) , 12 exemplare de cerb comun (femele), 1 exemplar de cerb lopatar (mascul) si un exemplar muflon (mascul)”. Pe de alta parte insa, a iesit la iveala secretul rusinos si abject al macelului, secret ascuns cu grija de ochii publicului. Astfel, cei 29 de ipochimeni sanguinari nu s-a multumit sa ucida doar exemplare mature de mistret, muflon, cerb lopatar etc ci s-a distrat copios spulberand ca pe niste dovleci, capetele, trupurile sau madularele firave a 128 de purcei-fapt realmente abominabil si care ar trebui sa-i determine pe “rumani” sa boicoteze afacerile lui Tziriac, pe austrieci sa nu mai cumpere sucurile lui Rauch, pe italieni sa nu se mai imbrace in carpele lui Ricci sau pe monegasci sa arunce cu oua clocite in capul lui George Marsan.

Scurta istorie a “vanatorii” de la Balc, editia 2013

Povesteam aici http://animatime.ro/2012/01/nite-rumani-i-au-facut-denunth-penal-lui-tiriac-pentru-aa-zisa-vanatoare-de-la-balc/ ce s-a intamplat in ianuarie 2012 prin preajma tarcului de la Balc, in timp ce zecile de miliardari tziriacoizi incingeau o partuza pseudo-cinegetica de toata ”frumusetea” pe cadavrele a 300 de animale. Povesteam cum presarii tremurau in ninsoare sorbind “declaratiile” tampe ale gonacilor si cum politia “rumana” reprezentata “glorios” de agentul-sef Bule, comisarul Buboi, “operatorul nr. 10 de la 112” si agentul Jurj se facea de rahat inaltand un zid si sapand un sant de protectie in jurul “porcariilor” din tarc (protejate déjà de cel putin un gard electric). In urma plangerii noastre de atunci a rezultat dosarul penal nr. 102/P/2012 dosar ingropat corespunzator de catre Parchetul Marghita la cca 5 metri sub nivelul de calcare al comisarului Buboi.

In 2013, povestea s-a repetat cu variatiuni mici dar semnificative. De data asta, Claudiu Dumitriu presedintele Aliantei s-a deplasat pana-n poarta tarcului de la Balc, in incercarea disperata de a extrage politistii si inspectorii sanitar-veterinari din vizuine si a-i obliga sa-si faca treaba. Ceea ce nu stia Claudiu era ca in Bihor este mai usor sa scoti din barlog un bursuc mort si sa-l pui sa danseze step decat sa aduci un politist viu la usa tarcului lui Tiriac si sa-l pui sa incheie un proces verbal. Lupta a fost chiar mai dura decat in 2012 pentru ca in sprijinul trupei de “bule, buboi si jurji” a sosit, calare pe-o jumatate de mistret la protap umplut c-o jumatate de muflon afumat, insusi chestorul de Politie “dr. Liviu Popa” seful IPJ Bihor (unul din veleitarii de frunte ai MAI-ului care, cel putin o data la 4 ani ocupa functia de sef al Politiei Romane). Sub inaltul patronaj al “doctorului in chestura” (sau al “chestorului in doctorie”), sabotarea interventiei si cercetarii la fata locului avea sa devina din deziderat stringent, realitate certa.

In seara de 11 ianuarie 2013, am trimis la IPJ si la D.S.V.S.A. Bihor doua sesizari in care explicam in amanunt, pe intelesul celor mai grobiene minti, de ce urmau sa incalce legea Porsche, Tiriac, Cartier si celelalte branduri ambulante. La ora 7.00 Claudiu a ajuns la Balc unde erau déjà cateva care de televiziune dar si mai multi reprezentanti ai Vier Pfoten care pregateau un balon cu aer cald pentru a protesta. Desi sesizata telefonic si prin fax, Politia Marghita a refuzat sistematic sa se deplaseze la fata locului. De-abia in jurul orelor 13, in conditiile in care Claudiu a sunat la 112 in transmisiune directa (la Antena 3) chestorul Popa (care se uita destul de agitat la televizor) a aprobat trimiterea unui echipaj fantoma alcatuit dintr-o masina fara insemnele politiei, un sofer si-un agent amarat care au stationat discreti in “antreul” tarcului si s-au evaporat la fel de discret fara sa faca absolut nimic.

Misiunea celor de la DSVSA Bihor a fost si mai ingrata. Inchiriati cu ora de Tiriac exact ca niste hostese la o promotie de detergenti, directorul executiv si directorul adjunct al DSVSA Bihor au fost prezenti in tarc chipurile pentru a face examenul de trichineloza, animalelor ucise. Prin prezenta lor, cei doi “eroi” sanitari-veterinari considera probabil ca au impiedicat raspandirea unei “zoonoze” periculoase (tinand seama de faptul ca toata carnea mistretilor maturi urma sa fie mestecata fara succes si ulterior scuipata pe jos, in locuri publice de batranii din azile si de copii din orfelinate). Tot ca niste hostese inchiriate cu ziua, directorii DSVSA Bihor ne-au marturisit sfios ca au un contract de confidentialitate cu organizatorii macelului si ca, in consecinta nu ne pot spune cate animale au fost ucise, daca au fost ucise etc.

 

balc-2

Penibila odisee a dosarul penal nr. 120/P/2013 al parchetului Marghita

Figuratia autoritatilor a continuat cu simularea intocmirii unui dosar penal (nr. 120/P/2013 al P.J. Marghita), dosar pe care s-a prefacut ca-l intrumenteaza subcomisarul Iasi sub inalta obladuire a prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Marghita care n-a vrut sa scape ocazia de a poza in salvator al bietilor miliardari hartuiti pe nedrept de niste brute de ONG-isti (Dom’ procuror Motiu Dorel s-a vazut insa confruntat cu o veritabila dilema existentiala: daca se straduia sa afle adresa miliardarilor ca sa le trimta o felicitare sub forma de N.U.P., ar fi insemnat sa ne dea noua satisfactie si sa faca totusi un simulacru de cercetare. Pe de alta parte, daca nu afla adresa magnatilor, nu le putea transmite oficial minunatul “cadoul” de  Neincepere a Urmaririi Penale in care pusese atata pasiune. In fine, credem ca dilema a transat-o comisaru’ Iasi care a constatat ca sarcina de a identifica adresele celor 29 de puscasi de la Balc depaseste capacitatile politiei Marghita).

   In ceea ce priveste Rezolutia pronuntata de procurorul Dorel (Motiu) ea este la fel de bine tintita ca lovitura de tarnacop a tizului sau, celebrul sapator de santuri Dorel (din reclamele de la coniacul “Unirea”).  Numai ca in loc sa scurtcircuiteze alimentarea cu electricitate a unui cvartal de locuinte si sa-l trimita la spital pe autor (asa cum se intampla in reclama), lovitura de “tarnacop” a lui Dorel (Motiu) scurt-circuiteaza judecata de bun simt si poate trimite direct la balamuc orice creatura care intelege cat de cat un text de lege.

De departe productia cea mai savuroasa a procurorului Dorel imbraca forma unor incordari “hermeneutice” care urmaresc sa demonstreze ca “ recoltarea prin impuscare” a animalelor din tarcul de la Balc nu-i totuna cu “executarea tirului asupra respectivelor animale” . Sigur pe el mai ceva ca profesorul Daicoviciu, porcurorul Dorel sustine astfel  ca (citam):“in ceea ce priveste fapta prevazuta la art. 23, alin. 1^1, lit. c din Legea 205/2004, in cauza nu s-a fi practicat tirul pe animale domestice sau captive ci, intr-un cadru organizat, legal de vanatoare, s-a procedat la actiunea de recoltare prin impuscare, ceea ce exclude tiruirea in intelesul dexului.”  E drept ca in fata unor asemenea elucubratii (pentru care, nota bene, nu e vinovat bietul Motiu Dorel ci profesoara de romana care nu l-a lasat corigent in gimnaziu) am fost tentati initial sa ne “tiruim” ( evident in sensul DEX-ului lui Dorel) cate-un glonte in cap sau sa ne “tiruim” intr-un alt inteles al Dexului (editia revizuita de Dorel Motiu), respectiv sa ne “tiram/ sa ne caram” din povestea asta, dar pana la urma a castigat “nesimtirea” noastra contondenta asa ca am facut plangere impotriva rezolutiei “doreliene” la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor. Acolo am dat peste o fosta colega a procurorului Motiu, d-na prim-procuror adjunct Morar Herlea Claudia care s-a dovedit a fi mult mai dezorientata decat insusi Dorel. Fara sa stea prea mult pe ganduri,  d-na prim-procuror Herlea ne-a confundat cu un SRL (numindu-ne repetat S.C. Alianta pentru Combaterea Abuzurilor S.R.L.) care in mintea dumneaei se ocupa probabil cu comercializarea de abuzuri (en gros sau en detail) si pe urma a luat cu copy-paste toate prostiile debitate de procurorul Dorel si de subcomisarul Iasi, pe care le-a asezonat c-o apreciere magulitoare despre “rolul activ al organelor de cercetare penala” in aceasta ancheta de doi bani  (pe parcursul careia “oamenii legii” nu au facut altceva decat sa buchiseasca o fituica pe care ar fi preluat-o de la un oarecare Dorcescu si sa ataseze doua hartoage din care nu rezulta nici macar faptul ca abatorul in aer liber de la Balc ar fi un Complex de Vanatoare cu acte in regula). Mai mult decat atat,  colega si superioara porcurorului Dorel nu a reusit nici macar sa se dumireasca daca “tiruirea” in intelesul DEX-ului lui Dorel este infractiune, ceea ce inseamna ca nu a reusit sa lectureze corect nici macar o lege amarata (cu pana-n 30 de articole) asa cum este Legea nr. 205/2004, privind protectia Animalelor.

La judecata Tiriacului

Impotriva rezolutiei d-nei prim-adjunct am facut plangere la Judecatoria Marghita si iata-ne in fata divanului de judecata a marelui “ruman” cu mustata pe oala. Dumnezeu sa ne-ajute ca in ziua judecatii, pe cerul Bihorului sa nu se-arate norisori in forma de mistreti, cerbi lopatari sau mufloni. De la judecata in sine nu asteptam mare lucru pentru ca stim ca de unde nu e, numai Tiriac poate sa ceara.

P.S. Atasam acestui text rezolutiile lui Dorel si-ale colegei lui Dorel pecum si plangerile noastre.

Share
6 Responses to "Ne judecam cu Ion Tiriac pentru “vanatoarea” de la Balc. Marti 10 decembrie, la Judecatoria Marghita."
 • Corina 04/12/2013 la 12:03 am

  Ce…scarba de om…..sa omori atatea animale din placere. Satanist sadic! Sa aiba aceeasi soarta!

 • AP 04/12/2013 la 12:53 am

  In articol nu scrie nimic despre ce continea plangerea penala… Au fost depasite cotele de vanatoare? In Romania vanatoarea nu este, din pacate, interzisa asa ca nu imi inchipui ce pplangere putea fi facuta… As fi recunoscatoare daca postati sau imi trimiteti pe mail plangerea pe care ati formulat-o si decizia procurorului…

  IN alta ordine de idei, cum putem ajuta cauza? Daca aveti vreo actiune in vedere incercati sa o mediatizati din timp ca sa ne putem organiza.

  Oricum, felicitari pentru initiativa!

 • Greendorfyn Green 04/12/2013 la 2:25 am

  Felicitari, d-le Tiriac !
  De la sportul alb ,trecerea la masacru va onoreaza.
  Vespasian avea dreptate.

 • ANU 04/12/2013 la 8:55 am

  m-as mira sa iasa ceva in Romania asta corupta, cumparata de bogatani, dar Bravo pentru incapatanare!

 • otilia 04/12/2013 la 3:34 pm

  Nu va lasati, nimic nu este fara ecou iar nesimtirea si setea de sange a impotentului astuia a ajuns pana la cer. Sa facem mai multe petitii, sa scriem pe forumurile internationale ce se petrece.
  Tin pumnii!

Leave a Reply: