Dupa ce-a refuzat sa salveze zeci de mii de caini nenorociti, ANSVSA “salveaza” 1000 de caini fericiti.

In ultimele doua saptamani, retelele de socializare au inregistrat o activitate neobisnuita (aproape seismica) a Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Sigurata Alimentelor (ANSVSA) in relatie cu asociatiile de protectie a animalelor. Dupa ce in 26 Septembrie  reprezentantul “Autoritatii” a taiat o panglica (destul de lata) si-a pipait cu privirea o actrita-model din Germania  , inaugurand astfel campania de sterilizare desfasurata de Fundatia Vier Pfoten in localitatea Pantelimon (campanie in care ANSVSA are rolul strategic de a nu baga bete in roate celor care castreaza),  facebook-ul a fost realmente aruncat in aer de-o alta isprava eroica a aceleiasi “Autoritati”.

Maximilian Dragan – Director General al Direcţiei Generale Control Oficial?! din Ansvsa , mai nou taietorul de panglici al Ansvsa, informeaza presa despre "marile realizari"

Maximilian Dragan – Expertul Ansvsa in taierea panglicii

Cuprinsa brusc de mancarimi mesianice, institutia care a contemplat fara sa miste un deget maltratarea a zeci de mii de caini fara stapan, a dat startul unui adevarat “concurs” national de “salvare” a cainilor din adapostul public din Bacau (a carui activitate ar fi fost suspendata in aprilie 2014 (!) pentru nereguli grave precum: deţinerea unui număr de peste 1.000 de câini pe un spaţiu viran neamenajat, depăşirea numărului de câini permis de lege a fi cazaţi într-o cuşcă, cuşti neconforme cu prevederile legale şi neigienizate, cazarea căţelelor cu pui împreună cu câini adulţi etc.)

Open-shelter Bacau-Caini "maltratati" facand o baie

Open-shelter Bacau-Caini „maltratati” facand o baie

Adapostul din Slatina-caini cu adevarat "fericiti"

Adapostul public Slatina-caini cu adevarat „fericiti”

Nada aruncata de ANSVSA a fost muscata mai intai de Fundatia Vier Pfoten care a fotografiat cainii “condamnati” cu cruzime sa traiasca liberi pe cele 17 hectare ale adapostului (un veritabil open-shelter), dupa care a postat pe facebook (impreuna cu peste 200 de poze ale cainilor cu pricina) un apel catre ONG-uri (citam):“Adapostul public din Bacau are nevoie de o solutie urgenta pentru cei peste 1000 de câini fara stapan care circula liberi pe cele 15 hectare ale adapostului. Activitatea institutiei a fost suspendata de ANSVSA, iar, în lipsa spatiilor îngradite, animalele intra adeseori în conflicte violente. Mai mullt, cainii de talie mica au acces cu greu sau deloc la hrana. VIER PFOTEN colaboreaza cu Primaria municipiului Bacau si ANSVSA pentru a promova adoptia cainilor din adapost. Timp de cateva zile, organizatia va realiza cat mai multe fotografii pe care le va posta pe Facebook pentru a gasi adoptatori. Potrivit Primariei, toti cainii sunt sterilizati, vaccinati si microcipati. Adopta si salveaza o viata!).

 

caini “agresati”de mediul natural (visand cu ochii deschisi la custile de 2 metri patrati ale adaposturilor “autorizate”)

Open shelter Bacau- caini “agresati”de mediul natural (visand cu ochii deschisi la custile de 2 metri patrati ale adaposturilor “autorizate”)

 

Adapostul Cornetu-libertate de (ne)miscare garantata

Adapostul Cornetu-libertate de (ne)miscare garantata

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152282992401644.1073741947.302068656643&type=1

Pe 30 septembrie, asociatia S.O.S. Dog a cazut si ea in mrejele “boncaluitului” autoritar al “Autoritatii” fapt care a inspirat noi si noi postari euforice prin care suntem informati ca (citam) : “La initiativa ANSVSA, Fundatia VIER PFOTEN a demarat o campanie de adoptie. Asociatia SOS Dogs, din Oradea, prima care a raspuns apelului făcut în acest sens au adoptat un numar de 54 caini iar in zilele urmatoare vor mai pleca inca 50”)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152294636316644.1073741950.302068656643&type=1

https://www.facebook.com/pages/Autoritatea-Nationala-Sanitara-Veterinara-si-pentru-Siguranta-Alimentelor/1427113577503329?fref=ts-

       Lasand la o parte nesimtirea ANSVSA, care-si face publicitate pe spatele ONG-urilor sub pretextul ridicol ca ar fi “initiatoarea” actiunii de adoptie (de parca ONG-urile ar fi populate de imbecili incapabili sa “initieze”o  actiune de adoptie) dar si faptul ca aceasta nesimtire, in loc sa deranjeze, entuziasmeaza (de parca aparitia ANSVSA intr-un simulacru de “colaborare” cu niste asociatii ar fi un eveniment de dimensiuni cosmogonice), putem constata cu usurinta ca mareata actiune de “salvare” NU e altceva decat o gaselnita diversionista care nu rezista nici 5 minute in fata unei analize lucide.

          Mai intai, trebuie sa ne intrebam de ce ar avea nevoie niste “caini care circula liberi pe cele 15 (care sunt de fapt 17) hectare ale unui “open-shelter” de  o solutie urgenta (de “salvare” prin mutarea din adapostul deschis in alte adaposturi ca cel din Oradea)!?  Si cine s-ar gandi la “solutii”, la “urgente”, la “salvari de urgenta” sau la alte asemenea comandamente imperative vazand cainii aia grasi, pleznind de sanatate care se balacesc prin balti, relaxati (ca elefantii din sanctuare) si care hoinaresc liberi printr-un spatiu de mii de ori mai mare decat cel oferit de custile meschine dintr-un adapost obisnuit?! (asa cum se vede foarte bine in cele 206 poze postate de Vier Pfoten din care nu ne priveste niciun caine infometat, bolnav sau ranit).

Pe de alta parte, ar trebui sa ne intrebam de ce propovaduieste “Autoritatea” (bagandu-ne pe gat explicatii stupide de genul: cainii de la Bacau “intra adeseori in conflicte violente din cauza absentei spatiilor ingradite”!, “cainii mici nu ajung la hrana) “salvarea” “de urgenta” a cainilor de la Bacau in conditiile in care o doare-n cot de soarta altor zeci de mii de caini care au mult mai multa nevoie sa fie salvati (caini gatuiti si ucisi zilnic de hingherii lui Bancescu, ori lasati sa putrezeasca lent, rosi de foame si de boli in cocinele de la Slatina, Bragadiru, Mihailesti, Cornetu, Onesti, Odai, Orastie, Alexandria, Constanta, Tulcea, Timisoara etc )!?

animale "condamnate" sa rataceasca pe 17 hectare

Open shelter Bacau- animale „condamnate” sa rataceasca pe 17 hectare

 

Adapost Slatina- animale care "n-au nevoie sa fie salvate"

Adapost public Slatina- animale care „n-au nevoie sa fie salvate”

 Iar daca nu va e clar ca “initiativa” lansata de “Autoritate” pentru adoptia cainilor de la Bacau n-are nicio legatura cu “binele” cainilor de la Bacau ci doar cu “binele” imaginii ANSVSA si cu confortul celor pe care aceasta institutie ii protejeaza, va explicam noi pe indelete:

In primul rand, “Autoritatea” s-a “implicat” in asa zisa “salvare” a cainilor de la Bacau ca sa ne abata atentia de la catastrofa zecilor de adaposturi sinistre, pline de animale cu adevarat nenorocite pentru care nu a facut si nici nu va face nimic pana cand nu vor ajunge (cu ajutorul hingherilor) sapun sau clei de oase. De ce nu va face nimic? Simplu, ca sa nu calce pe bataturi niste primari mult mai “grei” (decat primarul Bacaului) niste primari cu “proptele” solide la “centru”, care daca s-ar repezi in biata “Autoritate” i-ar lua de tot piuitul, cam cum i l-ar lua un zagan barbos unei curci plouate (ii vedeti cumva pe inspectorii “Autoritatii” indraznind sa tulbure apele lui Oprescu si sa tranteasca vreo sanctiune hingherilor de la ASPA?!).

In al doilea rand, ANSVSA se “produce” pe facebook ca sa arate ca face ceva, ca s-a mobilizat dupa toate ghionturile si scatoalcele pe care le-a primit in ultimele luni de la anumite ONG-uri (numai noi am stricat somnul sanitar-veterinar al “Autoritatii” cu 5 petitii dure , 4 cereri incomode de informatii publice, doua procese in contencios administrativ si un reportaj socant despre cruzimile din adaposturile cele mai mizerabile si mai bine protejate “sanitar-veterinar” , realizat de reporterul german Stefanie Fink si difuzat la postul public de televiziune din Germania).

caini odihnindu-se (dupa o zi de "supunere la cruzimi"

Open shelter Bacau- caini odihnindu-se (dupa o zi de „supunere la cruzimi”

Adapostul Galati  Caini-foarte bine "tratati"

Adapostul public Galati Caini-foarte bine „tratati”

In al treilea rand rand, “Autoritatea” a ales Bacaul dintr-un cinism bine calculat (sub aspect estetic si publicitar). Nu-ti poti permite, tu ditamai “Autoritatea”, sa ,,ai initiativa” “salvarii” unor caini scheletici, bolnavi si urati ca cei de la Slatina, pentru ca vei fi acuzata ca ai lasat primaria sa-i aduca in asemenea hal (caz in care toata magia “glamuroasa” a “salvarii” pe care o pui in scena se duce dracului). Prin urmare, pentru ca in clipurile publicitare menite sa proslaveasca “initiativele” ANSVSA, nu au ce cauta caini famelici, schilozi, cocosati si urati, s-a organizat probabil un “casting”, castigat detasat de cainii din open-shelter-ul de la Bacau, caini grasi, frumosi, bine ingrijiti, intr-un cuvant, numai buni de “salvat” in lumina reflectoarelor , sub ilustrul si salubrul patronaj al “Autoritatii” .

Nu in ultimul rand, ANSVSA vrea sa transforme “salvarea” cainilor de la Bacau intr-un soi de prototip al “salvarii” oficiale (care sa inlocuiasca incetul cu incetul “salvarile” neoficiale, facute de tot soiul de “neaveniti”, de tot felul de “dizidenti”,  fara girul si fara “binecuvantarea” sanitar-veterinara ) pe care sa-l popularizeze in “cadrul” la fel de festiv al manipularilor viitoare. In acest scop, “Autoritatea” incearca sa confiste si sa monopolizeze atat prerogativa de a alege cainii care merita sa fie “salvati” cat si dreptul de a fixa o tipologie unica si obligatorie a cainilor care merita sa fie “salvati”. Astfel, animalele care au nevoie de o “solutie urgenta”, care au nevoie sa fie salvate NU vor mai fi cele pe care evidenta si logica de bun-simt ni le recomanda ca atare (cainii despre care putem spune fara sa stam pe ganduri ca sunt epuizate, scheletice, ranite, terorizate, apatice etc) ci doar cainii pe care ii indica ANSVSA in “initiativele” ei de adoptie postate pe facebook (indiferent daca acei caini sunt grasi, veseli, relaxati!). “Credeti si nu cercetati” , “adoptati si nu intrebati”, le transmite ANSVSA ONG-urilor, “treaba voastra este sa salvati fara sa ganditi, treaba noastra este sa gandim ce trebuie sa salvati si ce nu merita sa salvati”! (S-ar atinge astfel, cu concursul ONG-urilor, visul de impostura al tuturor lichelelor “sanitar-veterinare” care au falsificat ani de-a randul fisele de control ale celor mai pestilentiale adaposturi sub pretextul inept ca numai “inalta” lor competenta “sanitar-veterinara” poate deosebi un animal mort de foame de unul bine hranit, un animal chinuit de unul multumit, un grajd mizerabil de un adapost rezonabil ori o podea acoperita cu dejectii de o podea curata). Din pacate, desi planul ANSVSA este de-abia la inceput, el are toate sansele sa se materializeze din moment ce doua ONG-uri cunoscute au muscat deja momeala si s-au repezit sa puna osul la simulacrul asta de “salvare”, acreditand in mod inconstient teza  ca  “salvarea” girata de ANSVSA (chiar daca nu e o salvare!) e mult mai valoroasa, mai legitima si mai necesara decat “salvarea” lipsita de tutela “Autoritatii”, ori ideea ca asa zisa “salvare” a celor 1000 de caini bacauani (“condamnati” sa circule liberi pe 17 hectare) poate rascumpara abandonarea zecilor de mii de animale condamnate zi de zi sa se zvarcoleasca in “streangurile” gealatilor de la ASPA sau sa-si dea duhul cat mai discret si mai repede in custile puturoase ale statiilor de exterminare “autorizate”.

caine "traumatizat" care nu mai asteapta nimic de la viata

Open shelter Bacau- caine „traumatizat” care nu mai asteapta nimic de la viata

 

Mihailesti - Caine "terorizat" de amintirea libertatii

Adapostul public Aspa Mihailesti – Caine „terorizat” de amintirea libertatii

     In fine, ANSVSA “promoveaza” “salvarea” cainilor de la Bacau pentru ca vrea sa distruga “open-shelter-ul” care-i adaposteste si, mai mult decat atat, vrea sa distruga insasi ideea de “adapost deschis”. De ce? Simplu, pentru ca aceasta idee extrem de “periculoasa” bulverseaza stupida “ideologie sanitar-veterinara”,  submineaza interesele” faunei” care traieste de pe urma incarcerarii si/sau uciderii cainilor si demonteaza marotele gaunoase potrivit carora, din ratiuni financiare si chiar de bunastare a animalelor, adapostirea permanenta a unor caini fara stapan este o solutie imposibila  (va amintiti “rationamentul” perfid care ne imbia sa recunoastem ca e de preferat sa ucidem cainii, decat sa-i condamnam la o viata chinuita in padocurile stramte si mizerabile ale unui adapost public?). Asadar, desi pare absurd si cinic, ideea “adaposturile deschise” este respinsa cu fermitate tocmai pentru ca poate fi cu adevarat o SOLUTIE DE SALVARE pentru niste amarate de animale. Ori, in tara asta in care se fura de la gura cainilor ce trag sa moara ca sa se poata fura mai apoi (la cantar) din incinerarea cainilor morti de foame, cine naiba are nevoie de SALVAREA “nenorocitilor” alora de caini?!

(Sa nu uitam totusi miza mediatica si electorala. Evident ca ANSVSA a acceptat sa imparta aceeasi postare pe facebook cu doua ONG-uri cunoscute ca sa-si cosmetizeze imaginea, cu un efort  minim: parazitarea imaginii respectivelor ONG-uri. Aceasta ratiune e cu atat mai “rationala” cu cat Campania electorala a inceput iar conducerea “Autoritatii” e datoare sa ridice strocul manipularii si sa imparta poporului, la nivel sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor, macar o frantura din iluziile pe care le imparte electoratului patronul ei absolut si deosebit de mincinos, Victor Ponta).

caini "nenorociti" care asteapta sa fie salvati

Open shelter Bacau- caini „nenorociti” care asteapta sa fie salvati

Cornetu - "bunastare" la superlativ

Cornetu – „bunastare” la superlativ

P.S.

In plina actiune de “salvare” a cainilor de la Bacau, aflam ca ANSVSA a suspendat activitatea de capturare a cainilor fara stapan din Onesti. Ori aceasta interventie intarziata cu cel putin 4-5 luni fata momentul sesizarii conditiilor execrabile din adapostul cu pricina (si cu cel putin 4 luni fata moartea ultimului caine contemporan cu sesizarea), nu face altceva decat sa confirme ce am scris mai sus. Mai mult decat atat, aceasta masura provizorie si fara mari urmari a fost luata numai la insistenta consilierului Kuki Barbuceanu, care s-a rotit, bietul de el, de enspe ori prin zona pana i s-a permis sa faca ceva.

Onesti - Caini care nu au avut norocul sa fie salvati de Ansvsa

Adapostul public Onesti – Caini care nu au avut norocul sa fie salvati de Ansvsa

Share
3 Responses to "Dupa ce-a refuzat sa salveze zeci de mii de caini nenorociti, ANSVSA “salveaza” 1000 de caini fericiti."
  • Alina 19/10/2014 la 7:17 am

    Hmm…cainii din Bacau nu par sa aiba nevoie de salvare urgenta. Cele doua ONG-uri sunt „chioare”?

  • Black Blade 19/10/2014 la 6:33 pm

    Bun articol,multumesc!

  • Doina 19/10/2014 la 8:29 pm

    O initiativa tarzie cusuta cu” ata alba”! Acesti „domni” considera ca toti sunt prosti ,se schimba strategia inainte de alegeri iar la mijloc sunt puse tot bietele animale ! Avem nevoie de LEGE ce protejeaza animalele nu de „cosmetizari”!

Leave a Reply: